Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Re: Program działający w tle

10 Kwi 2012, 12:46

Wydaje mi się, że taki program nie istnieje. Można by teoretycznie napisać taki program.

10 Kwi 2012, 14:27

Istnieją takie programy, sam nie potrafię dokładnie wyjaśnić na czym to polega gdyż moja wiedza w tym zakresie jest zbyt mała. Szkoda, że nie chcesz zobaczyć tego programu, który wyżej udostępniłem. Jeżeli chcesz to zobacz filmik na którym zostało zaprezentowane działanie dasha: http://www.youtube.com/watch?v=e6SgECQ7w1E i tutaj jeszcze jeden film : http://www.youtube.com/watch?v=KpgqdHFr6hI

10 Kwi 2012, 16:49

Przytocz przykład takiego programu.

10 Kwi 2012, 17:28

Ogólnie dostępnymi programami do tibi, które posiadają dasha to ElfBot NG, BlackD Proxy, Tibia Bot Ng. Jednak one działają z klientami Tibi 7.7 oraz nowszymi.
Twórcą programu, który podałem wyżej jest osoba grająca w Tibie i na dodatek bardzo dobrze znająca się na programowaniu dzięki czemu napisał dasha, który usuwa opóźnienie w wysyłaniu pakietów pomiędzy grą a serwerem.
Kolejnym dowodem na to że istnieją takie programy jest iż nawet na wiki pedia o tym pisze : SpeedHack – program działający w tle uruchamiany podczas rozgrywki w gry sieciowe, który umożliwia o wiele szybsze poruszanie się postaci gracza niż jest to możliwe bez zastosowania tego typu oprogramowania. Jego działanie może uwidaczniać się w grze przy wykonywaniu odpowiedniej czynności (np. wciskanie danego klawisza) lub automatycznie.

10 Kwi 2012, 18:01

Nie pytam o to. Chodzi mi o dodanie do rejestru informacji automatycznego wykonania działania w danym programie.

10 Kwi 2012, 18:16

Właśnie sam mam z tym problem dlatego chciałbym żebyście udzielili mi pomocy. Jak już wcześniej wspominałem po ręcznym otworzeniu tego programu trzeba w nim wybrać port i ip serwera, a ja chciałbym (o ile jest to możliwe) żeby stworzyć wpis do rejestru, w którym byłby właśnie port i ip oraz żeby po otworzeniu gry dash działał.

12 Kwi 2012, 19:08

Port nie jest jakimś dużym problemem natomiast IP... .

12 Kwi 2012, 21:26

Czyli mamy problem, więc nie jesteś mi w stanie dalej pomóc? A jeżeli chciałbym przerobić wyżej wymieniony przeze mnie program (dash) pod inną wersję Tibi to byłbyś mi w stanie pomóc??

13 Kwi 2012, 15:18

Możemy sprawdzić kod. Z ciekawości zapytam, czy ten program otwiera dany adres IP, oraz port?

13 Kwi 2012, 16:59

Tak, otwiera dany adres ip oraz port, który wcześniej wprowadzimy. A co do przerobienia tego programu pod inna wersje gry (Tibi) to jesteś w stanie udzielić mi pomocy?

13 Kwi 2012, 19:01

Trzeba wy dekompilować chyba. Zrób to, a ja mogę to sprawdzić. Ogólnie to są pewne skrypty i języki programowania wedle których można to uczynić, ale to chyba nie dla początkującego.

14 Kwi 2012, 08:18

Oho no to tutaj zaczną się schody ;/ Może mógłbyś udzielić mi więcej wskazówek. Naprawdę odnośnie programowania wiem niewiele.

14 Kwi 2012, 12:04

Dekompilacja to dość skomplikowany proces. Ponadto trzeba znać języki programowania. Myślę, że tutaj szkoda zachodu i lepiej bawić się ręcznie ;) .

14 Kwi 2012, 20:42

acha rozumiem, ale co miałeś na myśli mówiąc żebym zrobił to ręcznie. Liczę na twoją pomoc

14 Kwi 2012, 21:57

Mam na myśli włączanie tego po uruchomieniu.
Wyślij odpowiedź