Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
05 Kwi 2012, 13:17
Posiadam pewien program do gry i chciałbym aby uruchamiał się i działał w tle wraz z uruchomieniem komputera. Chciałbym również zapytać czy jest możliwe zrobienie wpisu do rejestru z tego programu??
05 Kwi 2012, 14:06
Myślę, ze to zbędne. Wrzuć po prostu ten program do autostartu
.
05 Kwi 2012, 14:31
Chodzi mi o to jak zrobić aby w czasie autostartu tego programu był w nim zaznaczony port oraz ip serwera. Powiem trochę więcej na temat tego programu. Jest to dash (speedhack) do TIBI,program który z maksymalną szybkością wysyła pakiety danych na serwer. Skutkiem tego jest płynniejsze a przede wszystkim szybsze poruszanie się w tej grze online. Mogę udostępnić ten program abyście sami mogli zobaczyć jak jest zbudowany.
05 Kwi 2012, 17:40
OK, ale tu pojawia się problem.
3. Zabronione jest umieszczanie linków do stron zawierających oprogramowanie pirackie, (tj. warez), cracki, oraz numery seryjne (tj. seriale).
To się zalicza do oprogramowania pirackiego
.
05 Kwi 2012, 17:42
Nie rozumiem Cię.. w którym miejscu zamieściłem coś niezgodnego z regulaminem??
05 Kwi 2012, 18:08
Każdy hack jest nielegalnym oprogramowaniem. Nie mam nic do piratów, hakerów, cheaterów, itd. . Jednak regulamin to regulamin
. To forum o tematyce legalnej.
06 Kwi 2012, 14:13
A odnośnie tematu, mógłby mi ktoś pomóc?
07 Kwi 2012, 08:22
Tyle to ja wiem ale chciałbym utworzyć wpis do rejestru z tego program o ile jest taka możliwość.
07 Kwi 2012, 18:48
Utwórz wpis w kluczu
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.
08 Kwi 2012, 20:02
Dzięki kominekl, trochę mi to rozjaśniło sytuację. Jednak przy ręcznym otwieraniu tego programu wybiera się w nim port oraz ip serwera, a więc jak utworzyć ten wpis aby zawierał on te informacje.
08 Kwi 2012, 20:38
A po umieszczeniu w kluczu to się nie otwiera?
08 Kwi 2012, 20:56
Ten program otwiera się ale żeby działał z odpowiednia wersją gry musi być w nim wybrany odpowiedni port i ip serwera. Najlepiej będzie jeżeli sam sprawdzisz ten program. Proszę oto link:
http://speedy.sh/zpuaZ/Ruan.rar
09 Kwi 2012, 16:28
Nie pobieram oprogramowania tego typu. Ale po uruchomieniu programu pokazuje się okienko wyboru portu, itd. ?
09 Kwi 2012, 20:28
Tak, ale chciałbym aby to przebiegło automatycznie po utworzeniu wpisu do rejestru.