TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Programy do konwersji filmów MKV na PS 3

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Programy do konwersji filmów MKV na PS 3

Postprzez Azazell » 11 Gru 2012, 12:28

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:17.0) Gecko/20100101 Firefox/17.0

Od pewnego czasu bawię się filmami MKV i przetwarzam je do formatu MPEG, M2TS aby działały na konsoli PS3. Używam dwóch programów tsMuxeR i mkv2vob. Niektóre MKV itp pliki bardzo fajnie przetwarza, ale mam problem z formatowaniem pewnego formatu filmu i dodawania napisów.

1. W jaki sposób wygodnie wklejać napisy (Najlepiej TXT) do filmu aby PS3 je odtwarzał? Bo wiadomo domyślnie konsola nie widzi napisów. Niby w Tsmuxer dodaje napisy ale PS3 nadal ich nie widzi ( a są utworzone w SRT).
2. Niektóre filmy jak przetworze to niby wszystko gra, ale gdy zaczynam oglądać to strasznie laguje film.. Jakby nie wyrabiał mój zewnętrzny Dysk HDD (ale to niemożliwe, że to jego wina). Obraz jest bardzo powolny, a dźwięk leci normalnie..

Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 23.976fps [English (Video 1) [Default]] - w takim formacie był utworzony film, który przerobiłem za pomocą tych dwóch programów i własnie stwarza te problemy z lagowaniem. Co to może być?
Awatar użytkownika
Azazell
Moderator
Moderator

Dołączenie: 07 Kwi 2011, 10:12
Miejscowość: Szczecin
Pochwały: 1

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników