Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Programy do odzyskiwania plików po reinstalacji Win Vista

20 Sie 2012, 12:45

Proszę o poradę jakiego DARMOWEGO programu użyć do odzyskania plików po reinstalacji Win Vista. Wiem, ze jest jest mnóstwo postów w necie na ten temat, ale to nie okazuje się dla mnie takie proste. PC Inspector File Recovery nie działa pod Vistą (nie widzi u mnie dysków logicznych), Recuva także nie jest pod Vistę (tak wyczytałem w opisach). Disk Investigator jest dla mnie zbyt trudny (nie mogę doszukać się instrukcji w necie). Pliki do odzyskania to przede wszystkim Pliki w WORD, EXEL i txt. Jest też trochę instalek. Dyski nie były formatowanie, nowy Win został "nagrany" na stary. Proszę o poważne wpisy, programów/metod sprawdzonych. Za pomoc z góry dziękuję.

Re: Programy do odzyskiwania plików po reinstalacji Win Vist

20 Sie 2012, 17:32

A próbowałeś DMDE -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... /DMDE.html ?

21 Sie 2012, 11:55

próbuje

21 Sie 2012, 16:57

Na DMDE też brakuje mi trochę umiejętności. Może ktoś zna jakaś ludzką instrukcję obsługi do DMDE. Nic mnie nie mówią informatyczne terminy. Przy uruchomieniu zaznaczać fizyczny czy optyczny dysk?

22 Sie 2012, 13:51

Dysk fizyczny to po prostu dysk, urządzenie które służy do przechowywania danych.

Dysk optyczny, cyfrowy nośnik danych np: CD/DVD itp

22 Sie 2012, 16:56

margulen napisał(a):Dysk fizyczny to po prostu dysk, urządzenie które służy do przechowywania danych.

Dysk optyczny, cyfrowy nośnik danych np: CD/DVD itp

Wynika z tego, ze Google nie gryzie ;) (nie mówię tego, by Cię obrazić ;) ).

23 Sie 2012, 10:52

Może i nie gryzie, ale szukanie znaczenia co drugiego słowa w zdaniu może być nieco męczące (wiem z doświadczenia jako namiętny Googlowy poszukiwacz)

23 Sie 2012, 12:05

Pangia napisał(a):Może i nie gryzie, ale szukanie znaczenia co drugiego słowa w zdaniu może być nieco męczące (wiem z doświadczenia jako namiętny Googlowy poszukiwacz)

Aczkolwiek bardzo edukacyjne ;) .

23 Sie 2012, 18:16

Trudno nazwać edukacyjnym coś, co przyda się tylko raz w życiu (dlatego uważam biologię za zbędny przedmiot w szkole - nawet w teleturniejach nie ma pytań z tej dziedziny)

23 Sie 2012, 18:57

Wygląda na to, że skasowały się wszystkie dane. Na liście w DMDE nie ma żadnych plików do wyboru do odzyskania. Sprawdziłem też TESTDISKIEM - on także nie wykrył żadnych znajomych z nazw plików. Czy jest to możliwe, że te pliki przepadły, a jeśli tak, to w jaki sposób w 100% to potwierdzić?

24 Sie 2012, 12:07

Hm... Jeśli nie pracujesz w jakiejś tajnej korporacji albo dla rządu, to może oddaj dysk do jakiejś firmy zajmującej się odzyskiwaniem danych z dysków? No, chyba że te arkusze kalkulacyjne to np. system trafień w Totku albo przepis na krach giełdowy i wolałbyś, aby nikt postronny się nie dowiedział ;)
Wyślij odpowiedź