Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
08 Sty 2009, 00:16
http://www.wklej.eu/index.php?id=8225512226 log z Hijacka
http://www.wklej.eu/index.php?id=0b19963cf3 log z combofixa
Witam prosiłbym o sprawdzenie tych powyższych logów tylko ten log z combofixa troche okroiłem bo mi nie chciał wejść na wklej.eu a dokładniej te cyferki po linijce LOCKED REGISTRY KEYS jeśli są one ważne to moge to wkleić ale chyba na 3 razy bo jak wklejam cały log z combofixa to wyskakuje że okno z kodem jest puste. przepraszam że tak niefachowo pisze ale jestem amatorem i coś mi sie zdaje że mam te komputer zawirusowany.pozdrawiam i z góry dziekuje za zainteresowanie.Robert
08 Sty 2009, 01:12
kosmetyka
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
http://google.bearshare.com/plO2 - BHO: My Global Search Bar BHO - {37B85A21-692B-4205-9CAD-2626E4993404} - (no file)
O3 - Toolbar: (no name) - {37B85A29-692B-4205-9CAD-2626E4993404} - (no file)
08 Sty 2009, 01:45
napisałeś kosmetyka a ja aż wstyd pisać nie wiem co mam z tym zrobić?
09 Sty 2009, 00:45
Uruchom Hijackthis
Do a system scan only
w okienku programu pokaże się log
zaznacz kratki przy podanych wpisach
klikasz Fix checked
poza tym:
usuń ręcznie folder
C: \Qoobox oraz instalkę
Combofix z dysku.
Wyłącz I włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.
INSTRUKCJAprzeskanuj komputer
Kasperskygdy będą wirusy pokaż raport lub
Dr.Web Cure It!
09 Sty 2009, 17:56
wszystko zrobiłem jak napisałeś i po skanowaniu kasperskim nie mam żadnych wirusów tak wiec dziękuje bardzo, a jeszcze mógłbyś doradzić czy mam zainstalować jakiś dodatkowo program do ochrony oprócz kasperskiego czy to wystarczy?Naczytałem sie wczoraj w gazecie o teście antywirusów i kasperski wypadł najgorzej w pc format 8 miejsce na 8 programów.
10 Sty 2009, 22:49
nie am idealnego testu który pokazuje jak skuteczny jest antywir
Ale KAV należy do jednych z lepszych
Ja mam Avire darmową i comodo firewall i mi w zupełności wystarcza
11 Sty 2009, 01:52
ok dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam