Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
Wyślij odpowiedź

Proszę o pomoc ws. instalacji skryptu strony na serwerze

08 Sty 2013, 09:54

Witam serdecznie, szukam osoby która posiada wiedzę na temat wdrażania, budowania stron, serwisów itp. Chodzi o to że mam skrypt/szablon strony który chciałbym wrzucić na serwer, problem w tym że nie bardzo wiem jak to zrobić, coś tam kombinowałem ale nie wychodzi mi to;( liczę na pomoc kogoś kto się zna na takich rzeczach, szablon mam na dysku kompa (szablon pod stronę dla fotografa, z wbudowanym systemem komentarzy, newsów) serwer w chwili obecnej testuję na uti.pl. Ktoś pomoże? z góry dzięki :)

Re: Proszę o pomoc ws. instalacji skryptu strony na serwerze

08 Sty 2013, 12:30

z wbudowanym systemem komentarzy, newsów

Systemy komentarzy i newsów zazwyczaj potrzebują bazy MySQL. Tak samo gotowe skrypty CMS np PHP Fusion czy Jommla. Takie skrypty instaluje się zazwyczaj poprzez wrzucenie plików na serwer ftp. Proces instalacji i późniejszej konfiguracji odbywa się poprzez przeglądarkę. Aby zainstalować taki skrypt musisz mieć w panelu administracyjnym serwera założoną bazę MySQL. Strona musi być połączona z bazą. Bez niej nie zainstalujesz żadnego skryptu. Miałem kiedyś stronę opartą na skrypcie PHP Fusion. Co to dokładnie za skrypt chcesz zainstalować ?.
Wyślij odpowiedź