Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
28 Cze 2010, 18:32
Witam. Jestem w posiadaniu zestawu Logitech X-540 5.1 i prawa satelitka ma za krótki kabel gdyż biurko mam dość spore... także postanowiłem zrobić przedłużkę. Wząiełem kabel 2 żyłowy, który został mi po zamontowaniu w samochodzie car-audio dokupiłem tylko kocówki chcinche z pozłacanymi końcówkami. Wszystko polutowałem i satelitka gra ale znacznie ciszej od lewej. Czy wpływ ma na to długość przedłużacza (ok. 110 cm), rodzaj kabla czy coś innego ?
Czy jednak najlepiej kupić już zarobiony oryginalny kabel ?
Z góry dzięki za odp
28 Cze 2010, 19:51
Nie ma na to wpływu , jedynie jakosc dzwieku moze byc gorsza ( w zaleznosci jakiego kabla uzyłes )
28 Cze 2010, 21:20
To dla czego satelitka ciszej gra ??
29 Cze 2010, 17:16
Niewiem moze ci sie zdaje albo cos w ustawieniach poprzestawiałes
29 Cze 2010, 20:31
100 % wina tkwi w przedłużce, gdy jak podłącze bez przedłużki głośnik gra dobrze ... a z przedłużką znacznie ciszej .... także ustawienia, głośniki, temperaturę w pokoju oraz relacje z rodziną mam dobre.... ps. formatu nie mam zamiaru robić.
Mógłby się wypowiedzieć ktoś kto już robił takie coś lub zna się na kablach ??
29 Cze 2010, 21:05
uzywałes kabli głosnikowych z miedzi beztlenowej ? najczesciej one sa w przezroczystej izolacji a moze odwrotnie zlutowałes czincze ?
29 Cze 2010, 22:19
Tak kabel jest w przeźroczystej izolacji... hmm kabel zlutowałem według jakiegoś schematu który znalazłem w necie bo nie wiedziałem gdzie w chinchach jest + i - ... hmm... ale jakbym źle zalutował to by raczej w ogóle nie grał ?
29 Cze 2010, 22:33
mozliwe ;p srodek czincza to + czyli hmm w twoim przypadku bolec
29 Cze 2010, 22:44
No to z tego co pamiętam to tak mam zlutowane. kurde już nie wiem czego to wina ... czy jakaś izolacja na tych lutach musi być czy coś ?