Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Przedni panel nie działa

06 Gru 2012, 20:49

Witam :P otóż mam problem bo przedni panel audio mi nie działa :< chcę podłączyć tam słuchawki bo mają bardzo krótki kabel ;/ jakieś rady? :P dodam że próbowałem w Realtek'u wyłączyć "Wyłącz wykrywanie gniazda panelu przedniego" i nic nie dało :<

Re: Przedni panel nie działa

06 Gru 2012, 22:16

A panel jest podłączony do płyty głównej??

06 Gru 2012, 22:20

Szczerze mówiąc nie wiem :D i mówię od razu że usb panelu działa ;P

06 Gru 2012, 22:28

To jak nie wiesz, to nie ma co gitary zawracać. A USB z przodu zawsze działa, bo musi być podłączone (już to widzę, jak przeciętny pracownik biurowy kładzie się na klęczkach, żeby podpiąć pendrive'a, żeby zgrać jakieś sprawozdanie czy rozliczenie, które robił w domu). Inaczej mówiąc, tak się po prostu robi.

06 Gru 2012, 22:53

Tzn komputer mam otworzony i mogę zobaczyć ale nie wiem który kabel jest właśnie do tego ;/

07 Gru 2012, 23:38

Znaczy się uznaje się, że jeśli podłączasz coś z przodu i komputer tego nie wykrywa, to znaczy, że nie masz przedniego panelu podłączonego i tyle.

07 Gru 2012, 23:43

Ehhhhh.... a powiecie jak go podłączyć? :)

08 Gru 2012, 00:31

Pangia napisał(a):Znaczy się uznaje się, że jeśli podłączasz coś z przodu i komputer tego nie wykrywa, to znaczy, że nie masz przedniego panelu podłączonego i tyle.

Ależ Ty mądry...

Żeby się nie rozpisywać to -> http://www.pcformat.pl/Jak-podlaczyc--przedni-panel,a,2630,strona,4

09 Gru 2012, 00:26

Zobaczyłem że kabelek o nazwie AC 97 (chyba tak) był nie podłączony ;/ więc szukałem... i szukałem.... aż odpiąłem kabelek o nazwie HD Audio(chyba :P) i podłączyłem zamiast niego AC 97... i nic... nadal to samo...

13 Gru 2012, 23:13

Podaj model płyty głównej.

14 Gru 2012, 12:48

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-P31-S3G

To chyba to ;P

14 Gru 2012, 12:52

Po pierwsze zainstaluj najnowsze stery to dźwięku -> http://download.gigabyte.eu/FileList/Dr ... azalia.exe

Po drugie tu masz instrukcję -> http://download.gigabyte.eu/FileList/Ma ... -s3g_e.pdf w której jest podane, jak prawidłowo podłączyć przedni panel (str. 25 F_AUDIO)

14 Gru 2012, 14:27

Zainstalowałem najnowsze stery i nadal to samo... a co do instrukcji to nie wiem o co tam chodzi ;/ jak już napisałem odłączyłem HD Audio o podłączyłem zamiast niego AC 97 więc nie wiem ;/ w biosie tez nie mogę znaleźć opcji (bo czytałem że można włączyć w biosie przedni panel) żeby włączyć panel ;/

14 Gru 2012, 14:31

Spróbuj jeszcze tego:
Menadżer Realtek HD Audio -> Głośniki -> ustawienia złącza (wygląda to jak windowsowski folder pod zaawansowane ustawienia Audio) -> zaznacz :wyłącz wykrywanie panelu przedniego.

14 Gru 2012, 17:14

Przykro mi ale mam xp'ka i tego nie mam ;<
Wyślij odpowiedź