Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.
Wyślij odpowiedź

Przegranie zabezpieczonej płyty

01 Kwi 2009, 15:23

Witam,
Chciałbym przegrać zabezpieczoną płyte DVD która służy do nauki języka. Jest to DVD z menu, w którym znajdują się różne opcje np. gry, słówka itp. Naczytałem się troche o programach i możliwościach kopiowania zabezpieczonych dvd. Użyłem programu DVD Shrink 3.2 Skopiował cd, wrzuciłem pustą i nagrał. Niestety po odpaleniu płyty w odtwarzaczu od razu załącza się film zamiast startowej animacji i menu. Czy są jakieś opcje w owym programie do nagrania tego tak jak wygląda oryginał? Czy może mam uzyć innych programów?

Proszę o pomoc osób, które mają doświadczenie z przegrywaniem takich płyt.

Pozdrawiam

Re: Przegranie zabezpieczonej płyty

01 Kwi 2009, 15:42

a robiłeś obraz płyty?

01 Kwi 2009, 17:39

Niestety nie da się stworzyć obrazu płyty ponieważ płyta jest zabezpieczona. Próbowałem programem PowerISO. Chyba, że jest taki który potrafi zrobić obraz mimo zabezpieczeń?

EDIT:
Po kilkunastu próbach zrobiłem to. Piszę tego posta dla osób, które może jak ja będą miały taki problem.

Do pełnego przegrania płyty DVD potrzebne są dwa programy:
- DVD Decrypter
- Nero

Ja zrobiłem to DVD Decrypterem (wersja 3.5.4.0) i Nero (wersja 9)

Najpierw trzeba użyć programu DVD Decrypter. Zgrać cały DVD na dysk twardy. Później otworzyć Nero Recode i wybrać pierwszą opcje z góry czyli "Koduj ponownie cały DVD na DVD"
Później importujemy pliki z dysku twardego (odznaczamy lub zaznaczamy to co ma się znajdować na dvd) ja zaznaczyłem wszystko tak jak jest na oryginalnym krążku. Później już tylko kliknąć "Zapis" i czekać aż płyta się nagra.

Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez Mirahz 18 Lut 2011, 15:31, edytowano w sumie 2 razy
Powód: Łączenie postów

02 Lip 2009, 23:26

a trzeba było użyć (alkcholu) :)

04 Lip 2009, 18:38

Moim zdaniem dvd decrypter jest dużo łatwiejszy w obsłudze a najnowszy alkohol źle przegrywał bo cały czas omijał jeden zabezpieczony sektor, więc alkohol jest gorszy.
Wyślij odpowiedź