Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
30 Gru 2010, 21:31
Tutaj także czysto. W takim razie bardzo możliwe, że problem leży po stronie dostawcy Internetu. Zresztą nawet w google niezbyt wiele tematów jest z tym problemem i nigdzie nie znaleziono infekcji, która byłaby za to odpowiedzialna. I także sugerują winę dostawcy. Jeszcze dla pewności, jeśli masz taką możliwość możesz spróbować podłączyć kompa u kogoś innego, najlepiej takiego, który korzysta z innego dostawcy i sprawdzić, czy wtedy problem występuje.
EDIT:
Łączysz się z Internetem przez modem/router????
30 Gru 2010, 21:43
Spróbuję tak zrobić. Przynajmniej będę wiedzieć czy mam koputer czysty. Dzięki za zaangazowanie.
30 Gru 2010, 21:44
Nie łącze sie przez ruter ani przez modem. mam internet radiowy.
Z internetem łącze się bezpośrednio przez kabel.
Ostatnio edytowany przez
astes, 30 Gru 2010, 21:49, edytowano w sumie 1 raz
30 Gru 2010, 21:47
Jeśli po podłączeniu u kogoś innego będzie wszystko ok, to na 99% wina dostawcy.
30 Gru 2010, 22:53
Czytałem poprzednie wypowiedzi, w logach nie widać żadnej infekcji. Jednakże pamiętam, że gdzieś widziałem taki problem i powodem był niewidzialny w logach trojan (nie wiem czy to możliwe). W każdym bądź razie skanowanie Dr. Web CureIt pomogło. Oto link:
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ureIT.html
17 Mar 2011, 16:16
Przyczyna tego problemu był wirus (lub coś w tym rodzaju), który nie istniał w moim komputerze tylko w odbiorniku internetu radiowego należącego do mojego dostawcy. Pomogły reset odbiornika i ustawienie hasła.