Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
02 Gru 2014, 02:14
Hej mam mały problem potrzebuję wysłać sporą sumę z Anglii do Polski.. zbliżają się święta za coś trzeba było by je zorganizować:) problem w tym że miałem jechać osobiście z kasą ale wypadło mi coś i muszę dłużej zostać w UK

dopiero na święta przyjadę do Polski. Chciałem wysłać rodzinie te pieniądze ale bank odpada.. za duże koszta.
02 Gru 2014, 10:13
Słuchaj wyślij mi ten hajs, dostarczę go gdzie trzeba
02 Gru 2014, 11:34
heheh Wacławowi nei wysyłaj bo na 99,9% zdefrauduje

Jesli wysyłać to wyłącznie na mój szwajcarski rachunek. Moi ludzie zajmą się resztą
02 Gru 2014, 19:04
Ale z was stare grzyby

Kasę ślij przez Easydend lub ewentualnie Grosik - chociaż w Easysend jest trochę korzystniej.
03 Gru 2014, 13:28
Tych firm w necie jest pełno, ktoś testował w których jest najtaniej i najszybciej dociera przelew?
03 Gru 2014, 15:13
Tylko nie PayPal - zobaczcie co na wykopie o nich piszą:
- Kod:
http://www.wykop.pl/link/2271026/paypal-firma-ktora-w-powazaniu-ma-klienta/
Też korzystałam z Easysend zarówno z UK do Polski jak i w przeciwnym kierunku - tanio i dochodzi to w max 1 dzień roboczy. Wszystko można też przez net załatwić.
04 Gru 2014, 17:49
Metrowska napisał(a):Tylko nie PayPal - zobaczcie co na wykopie o nich piszą:
- Kod:
http://www.wykop.pl/link/2271026/paypal-firma-ktora-w-powazaniu-ma-klienta/
Też korzystałam z Easysend zarówno z UK do Polski jak i w przeciwnym kierunku - tanio i dochodzi to w max 1 dzień roboczy. Wszystko można też przez net załatwić.
Też wiele złych opinii słyszałem o paypal więc zdecydowanie odpada..
Korzystałeś sam z tego Easysend? może wiesz jaki jest koszt takiego przelewu?
04 Gru 2014, 18:18
Tam generalnie masz na ich stronie wszystko wyjaśnione - easysend.pl
Pierwszy przelew jest darmowy, każdy kolejny to 2 funty. Pieniądze docierają do polski na drugi dzień roboczy (a gdy nadasz przelew rano to jeszcze tego samego dnia będą w kraju).
04 Gru 2014, 19:18
O Paypal zupełnie zapomnijcie, ja miałem z nimi niemiłą sprzeczkę parę lat temu, kiedy chciałem z konta wypłacić pieniądze, które dostałem za transakcję. Pamiętam że trzeba było połączyć rachunek bankowy z mini, dostawało się jakiś przelew kilku groszowy i trzeba było wpisać te kwotę w ustawieniach, 3 razy źle wpisałem tą kwotę i nie mogłem połączyć tych kont ze sobą żeby wypłacić kasę, pisałem do nich e-maile, dzwoniłem, na początku kazali mi wysłać faksem rachunek, zrobiłem to kilka razy, oni kręcili, mówili że nie mogą tego znaleźć, trwała ta sytuacja 2 tygodnie, aż zaczęli pisać że nic się nie da z tym zrobić, bo coś nie mogą w ustawieniach przestawić, musiałem założyć drugie konto, wypłaciłem kasę i zrezygnowałem z tej firmy.
05 Gru 2014, 20:50
progress napisał(a):O Paypal zupełnie zapomnijcie, ja miałem z nimi niemiłą sprzeczkę parę lat temu, kiedy chciałem z konta wypłacić pieniądze, które dostałem za transakcję. Pamiętam że trzeba było połączyć rachunek bankowy z mini, dostawało się jakiś przelew kilku groszowy i trzeba było wpisać te kwotę w ustawieniach, 3 razy źle wpisałem tą kwotę i nie mogłem połączyć tych kont ze sobą żeby wypłacić kasę, pisałem do nich e-maile, dzwoniłem, na początku kazali mi wysłać faksem rachunek, zrobiłem to kilka razy, oni kręcili, mówili że nie mogą tego znaleźć, trwała ta sytuacja 2 tygodnie, aż zaczęli pisać że nic się nie da z tym zrobić, bo coś nie mogą w ustawieniach przestawić, musiałem założyć drugie konto, wypłaciłem kasę i zrezygnowałem z tej firmy.
Też właśnie spotkałem się z takimi opiniami i niezadowolonymi klientami dlatego nie chcę się pchać w to paypal żeby potem nie móc przelać pieniędzy...
Metrowska napisał(a):Tam generalnie masz na ich stronie wszystko wyjaśnione - easysend.pl
Pierwszy przelew jest darmowy, każdy kolejny to 2 funty. Pieniądze docierają do polski na drugi dzień roboczy (a gdy nadasz przelew rano to jeszcze tego samego dnia będą w kraju).
Ciekawie się zapowiada no i niskie koszty przelewu mają w tym Easysend. Sprawdzę ich stronę a lepiej może skontaktować się z nimi?
07 Gru 2014, 17:42
ja bym jednak wybrał przelew i opcje overnight następnego dnia są pieniądze u odbiorcy i przynajmniej transakcja jest bezpieczna. z przekazów nigdy nie korzystałem i nie wiem czy się przekonam
08 Gru 2014, 18:37
Easysend - korzystałem już z nich kilka razy. Do przelewów z i do Anglii to chyba najlepszy sposób. Tanio i mają urynkowione kursy wymiany walut.
09 Gru 2014, 20:30
karpek napisał(a):Easysend - korzystałem już z nich kilka razy. Do przelewów z i do Anglii to chyba najlepszy sposób. Tanio i mają urynkowione kursy wymiany walut.
Tak porównałem ceny i zgadzam się z Toba - mają bardzo przyzwoitą ofertę w Easysend. Zdecyduję na dniach
10 Gru 2014, 14:19
uinstal napisał(a):karpek napisał(a):Easysend - korzystałem już z nich kilka razy. Do przelewów z i do Anglii to chyba najlepszy sposób. Tanio i mają urynkowione kursy wymiany walut.
Tak porównałem ceny i zgadzam się z Toba - mają bardzo przyzwoitą ofertę w Easysend. Zdecyduję na dniach

Rozumiem, że się udało "przemycić" Easysend tak jak sobie to zaplanowałeś. Pytanie czy usunąć temat czy zostawić...