Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Przestrzenny dźwięk w słuchawkach

22 Cze 2011, 19:21

Witam,
dostałem dzisiaj nowe słuchawki firmy Tracer.
Sprawują się świetnie, wygodne, a także mikro bardzo dobre. Jednakże mam problem z dźwiękiem.
Mam na myśli to, że słuchając muzyki, czy grając (CS) mam wrażenie poczucie bardzo dużej przestrzenności dźwięku (coś ala A3D, czy EAX). W poprzednich Creativkach, mimo, że również było słychać "przestrzennie" (przeciwnik z tyłu, z boku, z przodu etc.) to w przypadku tych słuchawek czuję bardzo głęboki efekt, wręcz minimalne mini-echo. Tak jakbym słuchał koncertu w jaskini :|
Do słuchawek nie było dołączonych żadnych sterowników, a w opcjach dźwięku i realteka mam wszystko normalne.

Czy da się jakoś przestawić opcje tych słuchawek, aby dźwięk był bardziej realistyczny?

Pozdrawiam :)

Re: Przestrzenny dźwięk w słuchawkach

22 Cze 2011, 23:24

Jaka karta dźwiękowa :?:

23 Cze 2011, 09:41

Realtek ALC 883 (High Definition Audio).

Ściągnąłem najnowsze sterowniki (regularnie to robię ze sprzętem) i dalej to samo. Na dłuższą metę da się przyzwyczaić, jednakże ten dźwięk nadal taki ... dziwny.

23 Cze 2011, 10:53

Podaj także dokładny model słuchawek. Ta informacja może się okazać pomocna.

23 Cze 2011, 12:56

Najprędzej chodzi o menadżer karty dźwiękowej i jakieś opcje, wprowadzone przez ciebie. Równie dobrze mogą to być ustawienia z Winampa.

23 Cze 2011, 13:54

Słuchawki:
tracer reto trs-750m

W opcjach nic nie zmieniałęm, czy menedżerze dźwięku. Ten dźwięk taki dziwny mam tylko przy nich. Na głośnikach, creativkach mam zwykły.

23 Cze 2011, 15:10

Mam dla Ciebie złe wiadomości.

Dźwięk jest jakości średniej, basy lekkie są. Przy słuchaniu muzyki bardziej wymagającej słychać lekkie trzaski i nierówność głośności.

To opis produktu użytkowników. Taki problem ma bardzo dużo użytkowników. Niestety to wada urządzenia. Po prostu, jaka cena (16 złotych), taki produkt. Nic się z tym raczej nie da zrobić.

23 Cze 2011, 19:35

Cóż, z basami się zgodzę, nie są zbyt efektywne. Na szczęście jakość dźwięku jest dobra (nie licząc tego "echa") i nie słyszę trzasków czy nierówności,a mikrofon nienajgorszy (konkurencyjny ze starymi creativkami).

W sumie racja, jak się chce coś dobrego i wytrzymałego to trzeba wydać dużo więcej kasy.

Wielkie dzięki za pomoc :)

24 Cze 2011, 00:48

Kosmo napisał(a):W sumie racja, jak się chce coś dobrego i wytrzymałego to trzeba wydać dużo więcej kasy.
Wielkie dzięki za pomoc :)

Za 15 złotych więcej masz te słuchawki. Mam trochę starszy model i od trzech lat nie stwierdziłem niczego niepokojącego.
Wyślij odpowiedź