Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
26 Lut 2010, 11:14
Mam pewien problem z komputerem. Zaczal sie rano, pisze szybko, bo znowu moze sie pojawiac - ma przerwe. Przy pisaniu mam "ąóńś", okna sie dziwnie otwieraja,to jest w nowych oknach kazde, zaznaczanie plikow i folderow jest podobne, jakbym je zaznaczal z CTRL, nawet klawiatura ekranowa nie pomaga, logi z combofix i otl
combofix
http://wklej.eu/index.php?id=01dc32f68bOTL
http://wklej.eu/index.php?id=ec369895e6 - OTL.txt
http://wklej.eu/index.php?id=664a6e33e2 - Extras.txt
I jeszce jedno jedno, co to jest za plik co usunal combofix, bo w necie nic nie ma. Jeden to bodajze od CCcleaner log, a ten drugi?
26 Lut 2010, 15:28
I jeszce jedno jedno, co to jest za plik co usunal combofix, bo w necie nic nie ma. Jeden to bodajze od CCcleaner log, a ten drugi?
Prawdę mówiąc też nie wiem, a w necie za wiele na ten temat nie ma.
Logi są czyste.
W OTL kliknij
CleanUpWykonaj
pełne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware - jeśli coś znajdzie usuń i daj raport
Może to po prostu wina klawiatury???
26 Lut 2010, 16:08
Nie, to ogólnie system, myszka i wszystko. Miałem już kiedyś tak na xp sp2 kilka razy. Teraz pierwszy raz na sp3. Może to wina systemu. Na razie od godziny to coś ma przerwę. Może to serio błąd systemu - nie wiem. W internecie na tematu tego pliku/folderu też szukałem i jedne strony mówiły, ze to jakaś część wyszukiwania XP a inne że jakiś malware/spyware. Sprawdziłem w msconfig i za pomocą kill process czy coś podczepionego, ale nie ma.
Wygląda to tak, że przenosząc ikony tworzą się skróty, nowe foldery się otwierają w nowym oknie, klikając normalnie na daną ikonę uruchamiają się właściwości, folderu mozna zanzaczać jak przy CTRL, kółko myszki powiększa i pomniejsza strony w firefoxie i to było coś z systemem nie tak, bo nawet klawiatura ekranowa wyświetlaja "ę€ółśążźćń" gdy pisało się normalnie bez alt'a ... Zetknąłeś się kiedyś z takim czymś?
26 Lut 2010, 17:09
No dziwna sprawa, z tego co piszesz wygląda to tak, jakby cały czas był wciśnięty CTRL. Sprawdź w Panel Sterowania

Opcje ułatwień dostępu. Może tam jakaś funkcja jest włączona.
26 Lut 2010, 21:16
No cóż, jednak nie zawsze z tym CTRL i muszę powiedzieć, że na starym komputerze (inna klawiatura, mycha itp.) też mi się zdarzyło. W opcjach ułatwieniach dostępu jedyne co co mam wyłączony skrót "5x SHIFT" wszystko jest dobrze. I to raczej nie jest od CTRL, bo do pisania "ąśęńó" uzywa się alt, oraz z przytrzymanym ctrl klikając 2x na ikonę nie włączymy włąściwości.
Może to był po prostu błąd systemu, coś źle policzył. Skanowałem antimalware bytes i nic nie wykrył oraz kasperskim wykrywając jakieś 2 wirusy ".bat" w 2 programach, których nie uruchamiam. W wwdc wyłączyłem otarty port. Mam nadzieję, że to pomoże bo trudno jest cokolwiek robić mając takie coś, a pisanie to tylko "kopiuj-wklej"