Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Przybliżona wycena zaprojektowania strony

30 Gru 2013, 22:05

Hej. Mam do Was pytanie, otóż chciałbym się zapytać osób, które trudnią się w projektowaniu stron internetowych, ile mniej więcej kosztowałoby zaprojektowanie takiej strony sklepu internetowego, jak chociażby
Kod:
http://e-running.com.pl
? Ciekawi mnie, to, bo zamierzam w pierwszej połowie przyszłego roku wystartować z własnym sklepem i muszę sporządzić dokładny plan wydatków jak i również sprawdzić, czy starczy mi pieniędzy na stworzenie projektu, takiego jaki chcę. Z góry dzięki za pomoc!

Re: Przybliżona wycena zaprojektowania strony

31 Gru 2013, 11:47

W wyszukiwarce wpisz hasła:
sklepy internetowe
gotowe sklepy internetowe

Sprawdź również reklamy, które pojawiają się obok wyników wyszukiwania.
Mniej zaawansowani użytkownicy znajdą rozwiązania abonamentowe, czyli nie muszą oni posiadać swoich serwerów itp.

Raczej wstrzymam się z polecaniem jakiejkolwiek platformy :)

Re: Przybliżona wycena zaprojektowania strony

31 Gru 2013, 12:16

To są chyba gotowe skrypty tak zwane cms - te specjalnie przeznaczone dla sklepów są pewnie płatne.
Na założenie własnej strony czy też sklepu jest w internecie dostępnych wiele darmowych skryptów.
Trzeba mieć własny serwer (polecam ovh.pl mam tam jedną stronę i płacę chyba za serwer plus domenę 140 zł/rok).
Problem polega tylko w odpowiedniej konfiguracji takiego gotowego zainstalowanego skryptu.
Serwer musi mieć MySQL.

Miałem kiedyś stronę opartą o cms php fusion. Bardzo dużo czasu zajęła mi konfiguracja tej strony.
Wyślij odpowiedź