Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Przyczyna psucia się Joystick(a) w SE serii K??

13 Paź 2006, 15:47

Słyszałem że przyczyną psucia się joysticków w SE serii K jest poprostu nadmierne zbieranie się kurzu i brudu w głębi joysticka. Wystarczy tylko wyczyścić i wszystko będzie działać.

CZY TO PRAWDA??

Z góry dziękuję na odpowiedzi!! POZDRAWIAM!!

13 Paź 2006, 16:03

Chciałem podać Ci link ale nie moge teraz znaleść. Masz racje to jest przez kurz zbierający się na gumkach wokół dżoja. Klikaj na link w opisie i bedzie dobrze, lookaj na forum :)

13 Paź 2006, 16:12

Naprawdę świetna stronka o SE. Rzeczywiście to działa. Zdjąłem delikatnie obudowę i poprsotu wyczyściłem delikatnie cały joystick. Nic się nie zacina , tak jak się to działo poprzednio. DZIĘKI WIELKIE!!

14 Paź 2006, 17:44

Fajnie że tak sądzisz o tej stronie bo jestem jej adminem Jakbyś Miał jakieś sugestie to pisz na forum (ades w podpisie)

25 Paź 2006, 20:35

Mam pytanie... A w K300i da sie sciagnac obudowe?? BO tez mam problemy z joy'em...

26 Paź 2006, 18:25

Oczywiście że się da oto przepis:

1. Śrubokręt oczywiście płaski i dobrze jak dość szeroki
2. Cienka blaszka
lub cokolwiek płaskiego i w miarę szerokiego + odpowiednie wyczucie siły + delikatność + precyzja.

Kiedyś jak mi upadł k700i to przednia obudowa sama się zdjęła :wink: ALE TEJ METODY NIE POLECAM!!

26 Paź 2006, 18:27

Dzieki Jedrek!
A tak na marginesie SUPER stronka o SE! :)

28 Paź 2006, 14:13

Co do SE :
2 tygodnie temu kupiłem nowego SE k750i wszystko było ok. az tu nagle głosnik zaczoł ciszej grac... teraz jak mam dzwonek na max głosnosc ustawiony to i tak nie słysze ;/ tak samo ma mój znajomy.

Wychodzi na to ze k700 miały wadliwe joysticki a k 750i głosniki ;/
Wyślij odpowiedź