Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Przywracanie Systemu

19 Lip 2007, 08:42

Siemka, słuchajcie- próbowałem kilka razy przywrócić system (oczywiście jak potrzebowałem ) właśnie tą opcją "system restore" i niestety nie mogłem, musiałem sobie poradzić bez tego. wyświetlało mi po prostu, że nie może mi przywrócić do tej daty i żebym wybrał inną, to samo się powtarzało niezależnie jaką datę wprowadziłem. Oczywiście mam ustawione w opcjach, że
Image
Image

19 Lip 2007, 09:13

widac wszystko wporzadku moze masz blad w systemie ja osobiscie po ostatnich klopotach zabezpieczylem sie gruntownie uzywam symantek ghost 2003 program przywraca z poziomu dosu cala partycje czyli bez formatowania odzyskujemy dane :D

19 Lip 2007, 11:08

a może spróbuj w start -> pomoc i obsługa techniczna -> cofnij zmiany dokonane na komputerze przez przywracanie systemu. (prawdopodobnie nie masz ustawionego punktu )

19 Lip 2007, 12:11

ma ustawione punkty pozatym windows ma fabrycznie ustawiane ze robi punkty odzyskiwania systemu :D najlepiej miec w p.glownej program do backupa :D tak jak ja w starym kompie :D i sie nie meczyc :D

19 Lip 2007, 12:38

Windows rzadko robi punkty przywracania systemu. U mnie przez cały miesiąc zrobił 3-4. warto samemu robić czasami punkt kontrolny. Jak tam ma założone to znaczy że błąd w systemie się pojawił.

@edit dobrze mówisz lepiej mieć jakiś inny program do backup 'u a nei polegać wyłącznie na Windowsie.

19 Lip 2007, 12:55

to mozna jeszcze jak tak mu nie pomoze to jak wlancza kompa niech wcisnei F8 i da na przywrocenie ostatnio dzialajacych ustawien taki backup rejestra :D

19 Lip 2007, 14:00

tez tak miałem, a tego powodem może być zbyt częste czyszczenie rejestru ( pliki prefetch, temp i inne) a wiadomo że jak wyczyścisz z rejestru to wyczyściłeś na amen i dlatego system nie może powrócić do poprzedniego stanu chyba że masz kopię zmian wprowadzonych do rega. Nie da rady powrócić w tym wypadku do poprzedniego stanu za pomocą windowsowskiego przywracania systemu. spróbuj czymś innym

19 Lip 2007, 19:19

Punkty przywracania systemu są robione automatycznie nawet często, bo prawie codziennie
Image
Kiedyś chciałem sprawdzić i próbowałem przywrócić system kilka dni po reinstalacji systemu to jeden raz mi sie tylko to udało i potem było to samo.
Radzicie zainstalować jakiś program do przywracania sys. , czy da się to naprawić??? :P

19 Lip 2007, 19:24

program ja tam nie wierze Microsoftowi wole dmuchac na zimne

uzywam synematec ghost 2003 zarypiasty :D z dosu przywraca ;D

19 Lip 2007, 21:32

VampirLord napisał(a):program ja tam nie wierze Microsoftowi wole dmuchac na zimne

uzywam synematec ghost 2003 zarypiasty :D z dosu przywraca ;D

dokładnie, z tym że trzeba nauczyć się go obsługiwać ;)
ale spokojnie, to jest tak jak z photoshopem.
wszystko po kolei... ;)
życzymy powodzenia :grin:

19 Lip 2007, 22:44

http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=4306

Tu masz TAKIE FAJNE CUS jak se zrobic backupa systemu oczywiscie produkcji

INSTalki.PL

instalki.pl FOREVER !!
Wyślij odpowiedź