Po ostatnim niewypale z serii Need For Speed (mam na myśli Pro Street) miałem mieszane uczucia co do zakupu kolejnej gry spod znaku NFS. Na szczęście szybko pozbyłem się Pro Street niwelując stratę związaną z zakupem tej gry i postanowiłem zaryzykować i kupić Undercover.
Gra nawiązuje do klasyki gatunku i całość prezentuje się świetnie. Ciekawe misje, wyścigi, policja, pościgi itd
Nie wspomnę już o grafice. Do tego programiści z EA postarali się i wydali w pełni spolszczoną wersję dzięki czemu gracze nieznający angielskiego rozumieją o co chodzi w poszczególnych misjach i o czym jest cała fabuła gry. Jak na razie przeszedłem 75% kariery i ciągnie mnie aby grać dalej. Warto również wspomnieć o samochodach - gracz może kupować w salonach podzielonych według regionu (amerykański, europejski, japoński). Wśród aut można znaleźć takie rarytasy jak Audi R8, Bugatti Veyron 16.4 czy Nissan GT-R.
Wszystkim graczom posiadającym PS3 szczerze polecam tą grę. Niestety nie grałem na PC więc nie jestem w stanie wypowiedzieć się na ten temat.
Poniżej kilka screenów z gry na platformie PS3: