TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Psp DEFRAGMENTACJA!!!

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Psp DEFRAGMENTACJA!!!

Postprzez belladona123 » 30 Sty 2007, 22:38

PostUA:

Mam PSP I pytanie dotyczy tej konsolki!!!!Czy stanie sie co zlego kiedy zdefragmentuje karte pamieci windowsowskim defragmentatorem???Czy w ogole removable disk,czyli wszelkiego rodzaju mp3 playery i flash drivey powinno sie tak traktowac????
Co o tym sadzicie???
Awatar użytkownika
belladona123
Postujący
Postujący

Dołączenie: 15 Paź 2006, 00:36
Miejscowość: Edinburgh

Postprzez kukaszr » 30 Sty 2007, 23:34

PostUA:

ja mam dwa drivery po 256 i od czasu do czasu je formatuje/defragmentuje, nic sie z nimi nie dzieje.

Ale raczej jest to zalecane, bo w jednym pedale miałej cd z programem do formatowania i defragmentowania dysków.

Ale jak to będzie z karta do psp to nie wiem.
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez dean99 » 31 Sty 2007, 17:31

PostUA:

A pen driva też sie powinno czy nie??
LFS to nie gra to rzeczywistość
Awatar użytkownika
dean99
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Maj 2006, 09:53
Miejscowość: Gołdap

Postprzez krzychu123411 » 01 Lut 2007, 11:41

PostUA:

Ogolnie to tego defragmetowac nie trzeba.Defragmentacja jest po to aby dane byly szybciej odczytywane a pendrive itp.nie maja talerzy jak dysk wiec czy z defragmetacja czy nie dane sa odczytywane z taka sama predkoscia :)
Awatar użytkownika
krzychu123411
Postujący
Postujący

Dołączenie: 18 Gru 2006, 13:56
Sprzęt: Ryzen 3600 GTX 1070

Postprzez belladona123 » 04 Lut 2007, 02:16

PostUA:

Otoz poczytalem o tym troche i... nie wszystkie flash drivy radzi sie defragmentowac,oto co powiedzenia maja producenci PerfecDisku,znanej i szanowanej aplikacji do defragmentacji

"Prior to defragmenting these devices, please verify that the USB/Firewire drive is on the Windows hardware compability list and check with the USB/firewire device manufacturer and verify that defragmentation is supported on these devices.

In addition, Microsoft recommends that you disable Write Caching on removable drives.

If the USB/Firewire device DOES support defragmentation then you can enable USB support in PerfectDisk by going to tools, advanced configuration, removable storage, select the option to allow defragmenting USB and firewire devices and click ok. The USB drive should display once this option is enabled."
Awatar użytkownika
belladona123
Postujący
Postujący

Dołączenie: 15 Paź 2006, 00:36
Miejscowość: Edinburgh

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników