Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Pytanie na temat drukarki [papier fotograficzny]

29 Lis 2009, 22:39

Witam, nie wiem czy to dobry dział, no ale drukarka to też sprzęt komputerowy :)
Chcem kupić papier do drukarki fotograficzny, jak wiadomo przydałoby się kupić tusze do zdjęć. Czy można drukować zwykłym tuszem na papierze fotograficznym? Jaka będzie jakość, ktoś próbował? Mam drukarke (urządzenie wielofunkcyjne) HP DeskJet F2180. Są różne rodzaje papieru fotograficznego? Jeśli tak to jaki polecacie? Pozdrawiam Wojtek.

Re: Pytanie na temat drukarki [papier fotograficzny]

03 Gru 2009, 19:35

Poszukaj jakiś próbek na allegro i na podstawie takich próbek stwierdź jaki papier Ci najlepiej leży. Ja mam drukarkę Epson C66 i razem z drukraką dostałem trochę takiego papieru fotograficznego (tzw. próbkę). A co do tuszu. Ja drukuje na zwykłym zamienniku i zdjęcia są bardzo ładne (może dlatego, że moja drukarka to Photo Edition), ale na zamiennikach jadę i zdjęcia wychodzą bardzo ładne.

Re: Pytanie na temat drukarki [papier fotograficzny]

15 Gru 2009, 19:44

dobra, widzę że jest to drukarka atramentowa, więc raczej drukuje się na papierze normalny, a propo jakości, mi się wydaje że ten tusz powinien się rozmazać na śliskiej powierzchni, chociaż nigdy nie próbowałem :)
Wyślij odpowiedź