Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
02 Wrz 2008, 20:54
sluchajcie jak juz kiedys pisalem moj kumpel kupil kompa za smieszne pieniadzei teraz dokupil grafe radka 3850 od powercoola pod agp x8 ale jego plyta jest stara (aopen ax4sg max) wiec podejrzewam ze moze nie rozponac tej grafiki wiec jezeli cos takiego wystapi to jest jakis nowszy bios ktory moze rozpoznacz ta grafe? jesli jest to powiedzcie mi jak go wgrac bo troche mi szkoda chlopaka bo sam kase uzbieral i sie zalamie jak nie bedzie mu nic dzialalo, czekam na odpowiedzi, z gory dziekuje za pomoc
02 Wrz 2008, 21:26
LoL kumpel zapewne twój wydał więcej kasy na grafe niż komp jest wart

grafa powinna działać bo jeśli jest pod agp to powinna działać.. Co z tego że komp jest stary ważne że ma złącze agp i karta właśnie jest pod te złącze..
02 Wrz 2008, 21:31
no byl w szwecji i w jakims komisie dal 20 zlotych na nasze XD a za grafe dal 369, sama obudowa kosztuje 220 zlotych bo patrzylem, ale mniejsza o to, pytam sie bo czytalem ze do niektorych kart pod pci-e trzeba aktualizowac bios, nie wiem jak to sie ma do agp, dodam ze ma procka p4 2.6 i 512ramu ddr400 z tym ze jeszcze 512 dokupuje a procka mu wykrece to grafika powinna spoko dzialac? aaaaaa, do tego jeszcze musi zasilke zmienic bo ma 400w no name XD wiec jeszcze jakis dobry zasilacz ktos mi poleci??
02 Wrz 2008, 21:38
Zasilacz to np jakiś modecom 400-450W do tego sprzętu,szczerze to twój kumpel robi błąd! inwestując w taki komputer zamiast wydawać hajs za kartę 369zł i za zasilacz co najmniej z 70-100zł to lepiej by było mu sprzedać tego kompa za jakieś 2,3stówki i dołożyć te 369zł plus to co za zasilacz to by było ok. 700-769zł za taką kasę można składać jakiegoś kompa z procesorem Dual Core a nie bawić się w modernizacje starszego kompa.. prosty przykład za Grafe Ati 3850 na agp cza zapłacić ok 400zł a na pci-expres można się wyrobić do 300zł
Zasilacz
02 Wrz 2008, 22:03
wiesz ja tam nie wnikam co on robi, ja mu powiedzialem cos podobnego. on zarobil w szwecji ponad 12 tysi, mowie mu ze za 2 tysie bedzie mial dobra jednostke, a on do mnie EEEE TAM, jak sobie chce, ale jak prosi to mu pomagam
02 Wrz 2008, 23:34
2tys inwestować w taki sprzęt weź mu otwórz klapki na oczach

jak już tak kocha stare sprzęty to lepiej niech z grafik inwestuj w coś tańszego.. np jakiś GF 7300GT bo co z tego że będzie on miał kartę wypas a resztę sprzętu przeciętność jak w grach trza mieć nie tylko grafe dobrą.. Lepiej zrobi inwestując w nowy sprzęt nowej generacji.
03 Wrz 2008, 13:33
no on chce skladac nowa jednostke za 2 lata, a do tego czasu chce troche kasy wlozyc w tego

no niestety, juz tak sie uparl i nie da sie przekonac
03 Wrz 2008, 16:29
neoono napisał(a):no on chce skladac nowa jednostke za 2 lata, a do tego czasu chce troche kasy wlozyc w tego

no niestety, juz tak sie uparl i nie da sie przekonac
To niech lepiej do tego kompa nic nie dokłada jedynie jakąś grafę np GF 6600GT albo GF 5500GT i niech czeka to tych dwóch lat na takiej maszynie..
03 Wrz 2008, 16:44
dobra, wszystko dziala, kupil zasilke ever 480w i do tego kingstony 2gb ddr 400 i wszystko spoko dziala, nie potrzeba bylo zadnych aktualizacji