Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Radeon hd3850 temperatura

04 Lip 2009, 16:24

Witam, posiadam grafikę Radeon hd 3850. Moje pytanie brzmi czy ta karta posiada czujnik temperatury ? Sprawdzałem temperaturę w Everescie jak i SF ale tam tej temp nie ma.

Re: Radeon hd3850 temperatura

04 Lip 2009, 22:37

Temperaturę karty graficznej sprawdzisz programem PC Wizard.

05 Lip 2009, 12:13

Image

Czy GPU Temperature to temp karty graficznej ?
Chyba nie

05 Lip 2009, 13:23

lesniok napisał(a):Image

Czy GPU Temperature to temp karty graficznej ?
Chyba nie

Tak, GPU odnosi się do karty graficznej. W twoim przypadku temperatura jest bardzo niska. Nie ma żadnych obaw co do przegrzewania. Karta jest w porządku, a chłodzenie jak widać także właściwie pracuje.

05 Lip 2009, 13:56

Dziękuje, później podam temperaturę karty w stresie.
Czy ta pierwsza temperatura tyczy się Procesora ?

05 Lip 2009, 20:10

lesniok napisał(a):Dziękuje, później podam temperaturę karty w stresie.
Czy ta pierwsza temperatura tyczy się Procesora ?

Najprawdopodobniej jest to właśnie temperatura procesora, podawana oddzielnie. Jeżeli chodzi o samą wartość, to także jest ona niska. Wszystko działa prawidłowo.

06 Lip 2009, 18:15

Temperatura pierwsza (procesora) w największym stresie wynosi 60 Stopni. Czy to nie za dużo ? Jeśli nie to jakie temperatury powinny budzić we mnie obawy ?
Mój Komputer to :
Image

edit : duży hałas w komputerze wywołuje ten od zasilacza - jaki wiatraczek polecacie ?

06 Lip 2009, 21:35

Ogólnie temperatury twoich podzespołów nie budzą zastrzeżeń. Nie masz się czego obawiać. Jeśli zaś chodzi o hałas wydobywający się z okolic zasilacza, zacznij od porządnego odkurzenia zasilacza, zwłaszcza w okoliwach wentylaora. Przy odkurzania, np. płyty głównej zachowak bezpieczną odległość, aby niczego nie zepsuć.

06 Lip 2009, 21:37

wiesz, czyszczę systematycznie i dokładnie, więc myślę że nie ma innego wyboru jak tylko wymiana. Tylko nie chce się zawieźć, więc potrzebuje czegoś na prawdę cichego
Wyślij odpowiedź