Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Reinstalacja Windows 7

08 Lut 2013, 22:19

Witam,jak w temacie,jak zrobic reinstalacje Windowsa 7 , krok po kroku az do uruchamia instalatora Windows z napędu DVD. ? Moja plyta glowna to MSI Z77A-GD65-wiem ze moge w biosie zrobic jezyk polski.Kiedys jak mialem Windows XP,wchodzilem do biosu bez problemu i robilem formata , teraz jak zmienilem kompa(inna plyta glowna i inny bios),nie daje rady.Bardzo bym prosil o pomoc , bede bardzo wdzieczny.Z gory dziekuje .Pozdrawiam

Re: Reinstalacja Windows 7

09 Lut 2013, 11:24

Z jednej strony piszesz że w XP robiłeś formata z drugiej o reinstalacji ;/ hmmm

Jeśli chcesz zrobić format i instalację odpalić czystego windowsa to normalnie bootujesz z DVD i w instalatorze masz opcję formatowania dysku.
Jeśli chcesz reinstal to tak samo tylko bierzesz uaktualnij w instalatorze.

09 Lut 2013, 17:25

Niem wiem , moze faktycznie napisalem nie za bardzo zrozumiale...,chodzilo mi ,jak krok po kroku przejsc przez bios az do rozpoczecia instalacji-pozniej juz wiem.Kazdy bios jest inny dlatego myslalem ze ktos ma taka sama plyte glowna i mnie naprowadzi jak to wszystko tam zrobic w biosie...

09 Lut 2013, 17:56

Zależy jaki masz bios. Jak masz opcję wciśnięcia zazwyczaj F12 żeby odpalić okienko z wyborem cd-rom, usb,dysk, lan itp to wciskasz i bierzesz cd-rom czy dvd i już się włącza instalacja.

Jeśli nie masz takiej możliwości to odpalasz DEL przy włączeniu kompa i jak włączy się bios to musisz zmienić kolejność w jakiej ma "przeszukiwać" dyski aby odpalić system. W Twoim przypadku zmieniasz na dvd i instalujesz a po instalacji zmieniasz na dysk twardy.

Dokładnie która to będzie opcja to Ci powiem jak napiszesz którą wersję biosu posiadasz i jaka firma. Takie info znajdziesz jak tylko włączasz komputer.
Możesz nacisnąć PAUSE wtedy zdążysz zapisać

09 Lut 2013, 18:10

Według instrukcji od tej płyty do Boot Menu wchodzisz klawiszem F11.

09 Lut 2013, 18:52

Moja plyta glowna to MSI Z77A-GD65 a wersja biosu jest taka - E7751IMS V10.0
Wyślij odpowiedź