Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

reset komputera :(

09 Lut 2008, 13:25

witam! mam komputer ponad rok wiec nadszedl czas na zmiany. wiec kupilem sobie 1gb ram i karte graf Radeon HD2600pro. moj problem polega na tym ze gdy mam ten 1gb wsadzony komp sie zaczyna resetowac ;/ nie wiem co mu dolega. Pomozcie! ;(

Nie pisz takimi literami. Warn. Mac.

09 Lut 2008, 13:27

Pamięc ram jest uszkodzona najpier ją przetestuja tym programem https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/testowanie-i-diagnostyka/memtest86/ jeśli pamięc bendzie robić błedy na tescie to wymień ją ponownie a jeśli pamięc jest sprawna i nierobi błedów to wymien karte graficzną

09 Lut 2008, 13:38

Mozliwe ze po dolozeniu 1gb ramu i grafy twoj zasilacz nie daje rady. Napisz jaka masz konfiguracje kompa,mozliwe ze musisz wymienic zasilacz na wiecej Wat...

09 Lut 2008, 14:11

zasilacz napewno nie bo wymienilem. wczesniej mialem 300watt a kupilem nowy 500watt. myslalem ze to jest wina zasilacza ale sie mylilem

hmmm

09 Lut 2008, 17:02

Hmmm, wyciągnij pamięć ram i przeczyść styki spirytusem, włóż pamięć z powrotem jak to nie pomoże to zresetuj biosa, powodzenia

12 Lut 2008, 08:12

niestety moja płyta najprawdopodobniej gryzie się z tą kością :( dzieki wszystkim. pzdr
Wyślij odpowiedź