Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
13 Gru 2008, 00:51
Komputer się zawiesił przy 51% aktualizacji Kasperskiego on-line.
Zaraz zainstaluję z CD wersję półroczną Kaspersky 2009.
Ostatnio edytowany przez
marcos_777, 13 Gru 2008, 00:52, edytowano w sumie 1 raz
13 Gru 2008, 00:52
Przeskanuj ewentualnie Dr Webem
13 Gru 2008, 17:05
Powinno być ok
13 Gru 2008, 17:45
Laptop chodzi dużo lepiej, CPU oscyluje w okolicach 15-20%, czasem dochodzi do 100%, ale jak go czymś zajmę

Ciekaw jestem tylko, czy się nie pojawią znów samoczynne resety lub zawieszenia się systemu.
Załączam jeszcze jeden Log z ComboFix:
http://wklej.eu/index.php?id=ca338dede6Czy znasz może jeszcze receptę na to, by przy komendzie "Zamknij - Uruchom ponownie" - Windows się wyłączył i załączał sam ponownie???
Bo mnie się wyłącza i pozostaje lekko podświetlony ekran i nie chce się ponownie sam włączyć. Muszę mu nacisnąć guzik Power
Dr Web jest rewelacyjny, a Twoje wskazówki BARDZO trafne.
Huber2t - jesteś debeściak!
Dzięki.
13 Gru 2008, 17:59
Pobierz ComboFix, ale nie uruchamiaj
Wklej do notatnika:
- Kod:
File::
c:\windows\PSEXESVC.#XE
Plik

zapisz jako
CFScript.txt.
Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę
ComboFix.exe tak jak tu->
[strona nie jest już dostępna]Rozpocznie się usuwanie i powstanie log, który dasz na forum.
Logi dajesz na wklejeu a w poście dajesz tylko link
Czy oto chodzi?:
[strona nie jest już dostępna]
13 Gru 2008, 19:01
Czysto
13 Gru 2008, 19:25
Załączyłem to APM i sprawdziłem kilkakrotnie - już się pięknie Windows Wyłącza/Załącza.
Przypomniałem sobie, że sam tam zmieniałem kiedyś opcje, bo myślałem, że to ma wpływ na resety i samoczynne wyłączanie.
Ustawiłem go kiedyś na opcje "Laptop".
Thx

A czy można się pozbyć każdorazowo pojawiającej się Tabelki logowania do systemu Windows?
Jest 1 użytkownik i bez hasła.
Próbowałem w Kontach Użytkownika, ale bez efektu...
13 Gru 2008, 19:43
Oto chodzi? [strona nie jest już dostępna]
13 Gru 2008, 20:12
Thx, super, już działa.
Ale w trakcie tej zmiany [odhaczania] komputer się zawiesił

Użycie CPU było wtedy ok. 10%.
Poza tym jest wszystko Ok.
13 Gru 2008, 20:31
Więc to może być wina sprzętowa
13 Gru 2008, 21:30
Pisząc ten post znów miałem zawieszenie (żadnej reakcji) systemu

Wada HDD, RAM ?
Zrobiłem teraz [chkdsk /f] , naprawiał i dał komunikat:
- Usuwanie błędu w indeksie $SII dla piku 9.
- Wstawianie wpisu indeksu z identyfikatorem 2995 (...) do indeksu $SII pliku 9.
- Wstawianie wpisu indeksu z identyfikatorem .... (aż do 3914) do indeksu $SII pliku 9.
- Naprawianie segmentu rekordu pliku zabezpieczenia. Wykonano 100%.
Możesz polecić jakiś dobry program diagnostyczno-naprawczy?
Podobny test [chkdsk /f] zrobiłem tydzień temu i było podobnie...
14 Gru 2008, 10:50
Czy poniższe info przenieść do innego działu, czy mógłbyś tu zerknąć?
System odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie:
BCCode : 1000000a BCP1 : 00000003 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000000
BCP4 : 804DC3A0 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 768_1
C:\DOCUME~1\Ania\USTAWI~1\Temp\WERfa43.dir00\Mini121408-01.dmp
C:\DOCUME~1\Ania\USTAWI~1\Temp\WERfa43.dir00\sysdata.xml
Wkleiłem te pliki z info o błędzie:
Plik Mini121408-01.dmp:
Plik sysdata.xml:
Plik manifest.txt
31 Sty 2009, 12:31
Info do moda:
Można zamknąć ten wątek lub proszę połączyć go z tym:
http://forum.instalki.pl/viewtopic.php? ... 251#p97349Aktualnie laptop chodzi bardzo szybko, nie resetuje się, problem mam tylko z zawieszeniami systemu.
Zauważyłem też, że klikając na ikonę Internet Expl - nie otwiera się przeglądarka, tylko tworzą się na pulpicie kolejne skróty.
Natomiast klikając na IE na pasku zadań, jest ok.
:-] Zainstalowałem nowego IE7 i od razu wskoczyło pełne menu kontekstowe prawoklika ikony i IE otwiera się już normalnie, nie robiąc skrótów na pulpicie.
Skaner "Kasperky ver.7 on-line", nie chce się zainstalować, twierdząc , że na kompie już jest zainstalowany "Kaspersky ver.8".
Kiedyś był, ale go odinstalowałem, widocznie pozostały po nim ślady. Jak je usunąć?
Aktualny HjT:
[strona nie jest już dostępna]Teraz robię DrWeeb.. Nic nie znalazł.