Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

RESTARTY SYSTEMU + Problem Z ponowna Instalacją

17 Gru 2007, 14:20

Krótki opis problemu:
Wczoraj komputer zaczął mi się samoczynnie restartować co 10-15 min. Po sprawdzeniu kompa wieloma programami do wykrywawania różnych zagrożeń problem nie ustąpił więc postanowiłem od nowa zaisntalować Windowsa XP Professional.
1 Sfromatowałem Dysk C: (Formatowanie Pełne NTFS)
2 Instalator zaczął kopiować niezbędne pliki do rozpoczęcia instalcji WIndowsa
*do tego momentu wszystko bylo ok
3. W momencie kiedy powinno pojawić się właściwe okno instalacji systemu wyskoczył ten błąd
Image
* po ponownym uruchomieniu kompa błąd ten już nie wyskakiwał tylko w momencie kiedy miało się pojawić właściwe okno instalcji następował restart.
Mój komp:
God RAM 1GB DDR
AMD Athlon 4000+ GHZ
Ati 9600 256 MB
Maxtor 320 GB
Zasilacz w kompie 600 WAt

Różne osoby różnie radziły - że to jest uszkodzony dysk twardy, że kośći RAM ale to są tacy sami laicy jak JA :D
Proszę o wszelką radę i pomoc. [-o<

17 Gru 2007, 14:55

Najprawdopodobniej masz walnięta pamiec ram przetestuj ja programem mamtest86 (to jest jakas taka nazwa tego programu :razz:

23 Gru 2007, 00:46

Zmień chłodzenie w kompie, albo przeczyść radiator. Zobacz w biosie jaką pokazuje Ci temperature i napisz.

23 Gru 2007, 01:44

Zmień chłodzenie w kompie, albo przeczyść radiator. Zobacz w biosie jaką pokazuje Ci temperature i napisz.

Jakie znaczenie ma chłodzenie w przypadku błędu windowsa? lub uszkodzonych pamięci?

23 Gru 2007, 02:06

Uwierz mi że mają, już nie raz się z tym spotkałem. Nie tylko pamięć powoduje wywołanie bsod'u!!!!!! Procesor może się przegrzewać! A wiadomo jak się przegrzewa to albo reset albo bsod. Miałem identyczną sytuację, siedziałem i kombinowałem i cały czas reset przy ponownym instalowaniu systemu i co instalacja to szybciej wyskakiwal bsod. Przespałem się z tym rano wstałem i spróbowałem jeszcze raz, poszło i dopiero przy kopiowaniu plików instalacyjnych wyskoczył bsod. Wiedziałem wtedy już że to chłodzenie. Posmarowałem lepszą pastą termoprzewodzącą - nie zwykłym silikonem i wstawiłem lepszy cooler. Chodziii aż miło.

Winą może być też głupia płyta z windowsem która może być ryśnięta i wierz mi że ona też wywala bsod(też wiem to z doświadczenia). Pełno jest czynników które wywalają bsod tj. dysk, chłodzenie, ram.

23 Gru 2007, 02:10

Lub CD-ROM wali błędy
Wyślij odpowiedź