Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Rozłączanie internetu Windows 8.1

08 Lip 2014, 13:24

Witajcie, odkąd mam windows 8.1 mam problem z rozłączaniem Wi-Fi, mam livebox 2.0 i adapter od neostrady, Sagem XG726N, po podłączeniu od razu działało, nie musiałem instalować sterowników(nawet nie ma na windowsa 8), ale mam problem, mianowicie przy graniu a czasami przy przeglądaniu internetu rozłącza mi go, pomaga wyciągnięcie z gniazda usb i ponowne włożenie. Czytałem że inni użytkownicy win 8 tez mają ten problem, jednak nie umiem sobie z nim poradzić. Mam również adapter TP-Link TL-WN721N, jednak nie mogę go zainstalować bo zgubiłem płytę a sterowniki z internetu na windows 8.1 wyświetlają komunikat że urządzenie nie jest podłączone, mimo iż jest(komputer nie rozpoznaje urządzenia). Proszę o pomoc!

Re: Rozłączanie internetu Windows 8.1

09 Lip 2014, 22:57

Do TP-Linka instalowałeś te sterowniki -> http://www.tp-link.com.pl/resources/sof ... 131113.zip ?

Re: Rozłączanie internetu Windows 8.1

10 Lip 2014, 12:11

Tak próbowałem, przy instalacji:

Wireless adapter is not detected. Please insert right TP-Link wireless adapter and click "yes"....
Wyślij odpowiedź