Tematy związane z telefonią komórkową.
Zablokowany temat

Rozmowy z Polski za granicę

23 Kwi 2010, 19:12

Witam, jakie są obecnie możliwości dzwonienia za granicę po w miarę sensownych stawkach? Szukam oferty odpowiedniej dla kogoś, kto ma rodzinę na emigracji ;)

Re: Rozmowy z Polski za granicę

29 Kwi 2010, 13:26

Ogólnie większość sieci ma bardzo wysokie stawki jeśli chodzi o połączeni międzynarodowe. Wiem, że na pewno Heyah ma w swojej ofercie tanie połączenia do wybranych krajów. Na pewno jest wśród nich cała Unia Europejska (bodaj 59 groszy za minutę), ale i inne wybrane kraje. Tak więc: do jakiego kraju potrzebujesz dzwonić?
Teraz to już jest luzik po tym względem.
Ostatnio edytowany przez xavi1984, 26 Cze 2024, 14:55, edytowano w sumie 1 raz

06 Maj 2010, 22:00

Trochę mało europejsko :-( bo Kanada. Jak wyglądają tam stawki? w ogóle kraj jest w ofercie? chyba pozostaje mi skajpować cały czas, a to takie niewygodne.

13 Maj 2010, 13:08

Do Kanady cena również wynosi 59 groszy, zobacz sobie tutaj -
Kod:
http://www.heyah.pl/nowa-heyah_taniej-za-ocean

Tu masz kraje za oceanem objęte niższą ceną.

13 Maj 2010, 22:36

No coś Ty! Jakim cudem dzwonienie na drugą półkulę może być tańsze od niektórych połączeń krajowych? Nie mieści mi się to w głowie. Jest jakaś opłata abonamentowa za tę ofertę? Obczajałam już wybrany kraj w orange i tam każdy kraj kosztuje 3 zł miesięcznie.

14 Cze 2010, 14:10

Powiedzcie mi czy to prawda, że w Tak-taku i Heyah obniżone zostały w ceny w roamingu.

29 Cze 2010, 19:42

Tak, zostały obniżone. Heyah teraz robi się ofertą naprawdę kosmopolityczną, nie uważacie? Nie dość, że mają tę międzynarodówkę swoją, to jeszcze teraz się za roaming zabrali. Nieźle wymyślili także z tą platformą komunikacyjną dla studentów erasmusowych. Można teraz łatwo i tanio utrzymać znajomości z wymian :)

28 Lip 2010, 12:53

Fakt, Heyah postawiła na ofertę międzynarodową. Niby stawki roamingowe mają być na tym samym poziomie, ale Heyah obniżyła je znacznie poniżej granicy ustalonej przez UE, co bardzo mnie cieszy, bo sporo podróżuję po Europie.

28 Lip 2010, 18:56

Sporo podróżujesz? Tzn. jak często? Mi wyjazd zagraniczny zdarza się max dwa razy do roku, z tego względu nie opłaca mi się zmieniać Tak-taka na Heyah dla międzynarodówek. W sumie to wiele się za granicą nie rozmawia, ale to już kwestia indywidualna.

28 Lip 2010, 20:33

Kilka razy w roku, ale z Heyah korzystam na co dzień także. Sądzę jednak, że w przypadku Heyah zakup osobnego startera do roamingu jest sensownym rozwiązaniem.

02 Sie 2010, 16:52

Zdeycdowanie. Nie musisz od razu rezygnować ze swojej sieci. Kupisz starter na 2 tyg na wakacje, doładujesz i możesz caly wypstrykać na rozmowy za granicą w tanich stawkach roamingowych. Wiele zachodu nie kosztuje a co zaoszczędzisz to Twoje.

04 Sie 2010, 01:10

Przy prepaidzie masz przynajmniej wszystko pod kontrolą, a w przypadku Heyah także taniej.

09 Sie 2010, 13:03

Heyah teraz też pomartwili się roamingiem z tego co widziałam. Robią się dwustronną ofertą międzynarodową. Nie dość, że wychodzi ładnie i tanio dzwonić z ich oferty za granicę to jeszcze jak się samemu wyjedzie można się roamingowo w miarę ogarnąć. To taka oferta dla osób, które dużo wyjezdzają do rodziny za granicę, a z kraju moga do niej z koleji tanio dzwonić.

09 Sie 2010, 23:50

Tak, Heyah teraz kompleksowo obsługuje połączenia międzynarodowe i ma w tej chwili zdecydowanie najniższe stawki wśród wszystkich tradycyjnych operatorów.

10 Sie 2010, 18:30

Chcą zrobić domenę swojej oferty z obsługi międzynarodowej jak widać. W dodatku dla klientów stałych a nie okazjonalnie wyjazdowych - stąd rozmowy wychodzące na stacjonarne numery zagraniczne i objęcie roamingiem właśnie UE, a nie destynacji turystycznych.
Zablokowany temat