Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Ruter Belkin G Plus i Modem BT Voager 220v ADSL

29 Sty 2009, 20:51

Bardzo proszę o pomoc ponieważ nie potrafie zabezpieczyć mój Router Belkin G Plus który jest podłączony do modemu BT Voager 220v ADSL niewim gdzie zabezpieczyć mój ruter hasłem. (tzw klucz 64-bit 128-bit) W przeglądarce www wpisuje http://192.168.1.1/ i zawsze mnie loguje na mój modem BT Voager 220v ADSL . Jak zalogować się na Router Belkin G Plus. Prosze o pomoc.

Re: Ruter i Modem

31 Sty 2009, 16:36

Pewnie posiadasz instrukcję obsługi do swojego routera - tam jest instrukcja dostępu do urządzenia.

31 Sty 2009, 23:52

Zerknij tu >> viewtopic.php?f=26&t=14539
może coś ci pomoże.
Jakoś nie wierze. :?
Modem połączony masz do routera kabelkiem czy nie.

02 Lut 2009, 13:20

Podłącz się bezprzewodowo do Belkina i teraz:
Start -> uruchom -> wpisz cmd
wpisz komendę ipconfig /all, zobaczy jaka jest brama,bo jeżeli taka sama jak w Voagerze to Belkin staje się automatycznie niewidoczny i działa tyko jako Access Point. Możesz tez odłączyć Belkina od Voyagera, skonfiguruj i dopiero podłącz

02 Lut 2009, 23:57

Thx pomogliście ale mam kurde inny znowu problem z prędkością mam 8mb/s (kabel adsl) i chodzi mi kurde jak 512kb/s tak sie coś pierdzieli. Sieć BT (mieszkam w Anglii), gdy dzwonie tam do nich do biura pomocy to mi mówią że z ich strony wszystko jest wporządku wychodzi prawidłowa prędkości 8mb/s może ja mam coś w systemie przyblokowane. żrobiłem formatke i też nic niewychodzi a, jak wchodze na mój router Voyager 220v adsl (ten z BT) http://192.168.1.1/ i klikam Broadband Line to pisze takie coś

Statistics Downstream Upstream
Line Rate 192 Kbps 160 Kbps
Noise Margin 15.8 dB 6.0 dB
Line Attenuation 62.0 dB 31.5 dB
Output Power 13.0 dBm 11.8 dBm
Prosze o pomoc plx.
Wyślij odpowiedź