Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Samsung Omnia czy iPhone ?

21 Lis 2010, 12:42

Witajcie !
Mam mały dylemat, ponieważ mogę wybrać sobie jakiś telefon... Ogólnie interesują mnie dotykowe, i myślę nad samsungiem Omnia, lub Iphonem... Czytałem już trochę opini, lecz jednak nie znalazłem konkretnych odpowiedzi, argumentów co do telefonu.
Pytam więc, jaki telefon lepszy, Samsung Omnia 8 bądz 16 GB czy iPhone 3g 8GB?
Głownie chodzi mi o filmy, muzykę, smsy, rozrywkę...
Proszę o konkretne argumenty. :)

Re: Samsung Omnia czy iPhone ?

21 Lis 2010, 17:54

Witam. Posiadam Samsunga Omnię... telefonik sprawuje się dobrze mam go już 2 lata... jest dobry do nawigacji... jeśli chodzi o muzykę do standardowe słuchawki to padło... Omnia nie zapewnia dobrego brzenia nie nadaje się do słuchania muzyki (odtwarzacz mp 3 sony za 150 zł lepiej się sprawuje...). Na omni za to przyjemnie ogląda się filmy, pisanie smsów to droga przez mękę... jeśli chodzi o rozrywkę to jest trochę aplikacji (Windows mobile). Ja na twoim miejscu brałbym iPhone-a wydaje mi się że do słuchania muzyki oglądania filmów będzie zdecydowanie lepszy

22 Lis 2010, 17:46

Zastanawiałeś się nad Samsungiem GALAXY S?

24 Lis 2010, 19:00

Tak, zastanawiałem się, ale to jakoś nie dla mnie :)

25 Lis 2010, 13:59

Ja bym brał iPhone'a 3G bez zastanowienia. Problem w tym, że jeśli jesteś użytkownikiem powiedzmy do "normalnego telefonu" typu "podłączam do kompa i coś wrzucam" to możesz być lekko zawiedziony. Apple stosuje wiele rozwiązań, do których polski użytkownik nie jest przyzwyczajony. Nie ma rzeczy niemożliwych, ale potrzebny jest na to czas.

25 Lis 2010, 17:54

Taaaa Iphone'a 3 lecz teraz wyszla czworeczka i wiekszosc aplikacji bedzie pisane na czworke ale jeszcze cos z 3 raczej bedzie

26 Lis 2010, 11:20

Obecnie w App Store masz ponad 300 tysięcy aplikacji; to b. dużo. Myślę, że z tym pisaniem aplikacji tylko pod iPhone'a 4 to nie ma co przesadzać.
Wyślij odpowiedź