Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

sciaganie danych z innego kompa :(

12 Mar 2007, 23:19

mam problem ... i to wielki problem .... mam dwa gg na jednym zmieniono mi haslo,a to gg na dodatku na innym kompie .... ktory jest daleko bo w domu , a ja potrzebuje moich informacji ktore sa na tamtym gg zapisane :( a mam jeszcze jedno pytanko jesli mam to gg na tym laptopie a hasla tu nie mam czy da sie ztym cos zrobic zeby sciagnac jakos dane z archiwum ?????????? prosze to bardzo wazne od tego zalezy moja praca magisterska :(
PROSZE O POMOC !!!!! :) :oops:

12 Mar 2007, 23:42

od razu zaznaczam ze nie uzywam GG(Tobie tez dobrze radze,zostaw to cos w spokoju,masz nr ,przesiadz sie na AQQ albo Tlena,zachowasz nr i znajomych) Sprobuj eksportowac kontakty,maly pliczek ,ktory zostanie w ten sposob utworzony importuj na gg ,ktore masz ze soba(zakladam ,ze masz kogos kto moze to zrobic na "dawnym" kompie
Poszukalem po necie i to znalazlem "W katalogu profile\%nick%database są pliki chats.* (rozmowy), msgs.* (wiadomości) i sms.* (smsy). Pliki *.dat przechowują treść, pliki *.idx dane kontaktów (nicki, nry GG, nry telefonów itd). " wiec nie powinnas miec klopotow
Sprobuj,powodzenia zycze,
PS zmien GG,dobrze radze

13 Mar 2007, 01:00

a gdzie mam ten katalog znalesc ???????

13 Mar 2007, 21:31

tak jak napisalem,musisz (a raczej ktos w domu)odszukac folder "profile",w nim podfolder"%twoj nich jaki sobie wybralas database%",w tym masz pliki chats one sa dla ciebie tu najwazniejsze,bo zawieraja archiwum rozmow(niestety nie moge cie poprowadzic dokladnie,bo ,jak pisalem,gg nie mam)
Niech ktos ci przesle te pliki(mailem albo nawet komunikatorem) a ty je skopiuj u siebie dokladnie w to samo miejsce folder "profile",w nim podfolder o nazwie "%twoj nich jaki sobie wybralas database%",powinno pojawic sie w archiwum gg
szukaj tego w menu start ,wpisz po prostu nazwe swojego nicka,zaznacz tam zaawansowane a tam 3 pierwsze pola
Wiem,ze moze cie troche zdezorientowalem tym wszystkim ale sprobuj jakby co wal na moj nr gg 7029511
Wyślij odpowiedź