Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

SE.........brak zasiegu

30 Sie 2006, 22:56

Witam, mam Sony Ericssona T105, od dnia dzisiejszego, dokładnie od rana, telefon traci mi zasięg, włąściwie to wogóle go nie ma, na cały dzień wskoczył mi może 5 razy, ale ino na chwile. Telefon mi nie zleciał, antena tym bardziej nie mogła się uszkodzić jak tel. łapie co jakiś czas zasięg. Mam tel. z Ery, inne osoby z mojego otoczenia, które mają Ere zasięg mają, więc wina operatora to też nie jest. Macie jakieś pomysły co do tego, z góry dzięki, pozdro :)

08 Wrz 2006, 17:54

Skąd masz ten telefon?

S.E

08 Wrz 2006, 19:15

Najprawdopodobniej uszkodził się RF regulator napięcia, lub przełącznik antenowy - należy zmierzyć multimetrem napięcie wyjściowe na pinie 5, powinno być 3.8 VDC, jeśli tak nie jest to moduł RF nie będzie pracował poprawnie skutkiem czego będzie BRAK SIECI.

:D

09 Wrz 2006, 08:10

jak ska go mam :/ chodzi Ci może z czego, bo mam z Ery, spróbuje z nim iśc do serwisu :) coś ostatnio mam pecha do telefonów :P

09 Wrz 2006, 10:57

Pytałem skąd go masz bo najczęściej telefony przywiezione ze stanów gubią zasięg, działają na innej częstotliwości. Jeżeli jest z Ery to zdecydowanie oddaj go do serwisu.

09 Wrz 2006, 13:04

telefon jest kupowany w polsce :) przedtem zasieg miałem normalny, wszystko było ok, w pon, go zaniose :) dzieki za opd :)
Wyślij odpowiedź