Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

Se K510i - problem

24 Kwi 2012, 16:22

Cześć Wam,
Mam sony ericssona K510i używam w nim karty Orange. I tak, mam na kompie program Sony Ericsson PC Suite, i gdy podłączę fona w trybie telefonu to wogóle nie wykrywa go, niema żadnej reakcji na kompie, a gdy wybiorę Trans. Plików to wtedy widzi go i normalnie wchodzę w 'audio' itp. ale chcę użyć go jako modemu a program w trybie telefonu nie widzi go, co mam zrobić ?:( może wystarczy gdzieś coś włączyć - tylko Ja nie wiem ?

Re: Se K510i - problem!

24 Kwi 2012, 18:04

Musisz zainstalowac PCSuite pod ten model

24 Kwi 2012, 18:45

Aha, tak sobie pomyślałem, ale pewny byłem że pójdzie bo w200i działał na tym co mam pc suite, a te pc suite to instalowałem z płyty ale od K550i.
A jeszcze zapytam, bo gdy wybiorę Trans. Plików i zechcę wrzucić z kompa na fona obojętnie co, to wywala jakiś błąd coś tam Wej/Wyj czyli wejścia/wyjścia ?. Nie wiem o co chodzi.

24 Kwi 2012, 19:29

Wyglada na to ze cos nie tak z oprogramowaniem zrob ustawienia fabryczne i napisz jak wyglada sytuacja

24 Kwi 2012, 20:23

Zrobiłem, ale dalej to samo gdy chcę wrzucić piosenkę albo fotkę na fona, zauważyłem że podczas gdy obojętnie co zkopiuję i najadę na dany folder fona (np. na audio) i wybiorę 'wklej' to na telefonie pojawia sie i znika napis że telefon można bezpiecznie już odłączyć, i wtedy ten błąd urządzenia wej/wyj wyskakuje na ekranie monitora, to tak jakby z kablem usb coś, albo niemam pojęcia. Dziwne to... to dlatego mi pewnie ten program pc suite nie wykrywa go bo jak nie mogę żadnego pliku multimedialnego wrzucić na fona.

24 Kwi 2012, 20:38

A czy telefon jest wykrywalny bez uzywania pc suite jesli tak to znaczy ze wina lezy po stronie tego programu

24 Kwi 2012, 22:56

No na tym PC suite używałem W200i i było dobrze, bez tego programu to też gdy wybiorę transmisje plików to to samo się dzieje, a powiem tak, że któregoś razu to po wybraniu trybu telefonu wyskoczyły na dole ekranu te dymki że znaleziono sprzęt i że telefon jest gotowy do użycia, ale nic nie mogłem zrobić bo program nie wykrył telefonu, tylko komp tak jakby. A teraz to jak mówię, że nic się nie dzieje.

25 Kwi 2012, 09:25

Dodam, że nawet bez programu suite gdy podłączę telefon w trybie telefonu to nic się nie dzieje, a powinien wyskoczyć kreator dodawania sprzętu.

Re: Se K510i - problem

25 Kwi 2012, 11:34

Pobierz ten program -> http://chomikuj.pl/piwakk/Programy/Setool2lite+V1.11 wyjmij karte sim uruchom program wybierz swoj model telefonu podlacz go z wcisnietym klawiszem C a w programie nacisnij obcje Unlock/Repair i czekaj az program naprawi to co sie popsulo odlacz tel i sprawdz czy wszystko dziala jak powinno

Re: Se K510i - problem

25 Kwi 2012, 13:56

Ok, ale kupiłem sobie adapter bluetooth pod usb, i bez problemu mi się łączy:) także nie potrzebuję już kabla, dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.
Wyślij odpowiedź