Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

SE k750i NOKIA 6151 NOKIA E50

17 Cze 2007, 11:54

Jako że nie długo kończy mi się umowa zastanawiam się jaki telefon wybrać pod uwagę wziąłem 3 modele :

Sony Ericsson k750i
NOKIA 6151
NOKIA E50

Za SE k750 i Nokią 6151 przemawia radio ale za Nokią E50 symbian teraz nie wiem co mam wybrać :). Prosił bym posiadaczy któregoś z telefonów o obiektywne opinie :). Oczywiście wezmę też pod uwagę inne propozycję z oferty PLUS'a (Link do pliku .pdf) . A właśnie mój abonament to 55zł zmieniać go nie będę na telefon mam przeznaczone +/- 250zł.

Pozdrawiam , z góry dziękuje za pomoc.

17 Cze 2007, 12:25

radził bym k750i wiele ludzi go ma i nie narzeka, wręcz odwortnie są zachwyceni :D fajnie wygląda itd. a tak masz jakieś inne telefony do wyboru ? jest poręczny, i ma ciekawe funkcje :)

szczerze nie ma nic ciekawego. zaraz może coś wynurkuje.
Ostatnio edytowany przez zYGuś, 17 Cze 2007, 12:29, edytowano w sumie 1 raz

17 Cze 2007, 12:27

Ja polecam telefony z symbianem. Mają OGROMNE mozliwosci.

17 Cze 2007, 13:10

ja również polecam SE K750 bo sam go uzywam :razz: jak dla mnie jest bardzo dobry ale jak potrzebujesz symbiana to nokia E50 :wink:

17 Cze 2007, 14:29

a ja nie polecam SE k 750i. juz 3 razy nawalił w nim glosnik. 8)

17 Cze 2007, 14:33

Era telefonów z symbianem także wziąłbym E50 ;) Choć 6151 ma ciekawy wygląd! NA pewno nie brałbym SE...

17 Cze 2007, 18:41

Bawiłem się właśnie Nokią 6151 i nawet przypadła mi do gustu.
Co do symbiana miałem z nim do czynienie na brata noki i jakoś za mną nie przemawia chodzi to strasznie wolno. Z aplikacji symbiana nie korzystam nawet jakoś specjalnie mnie do tego nie pociąga :) .

Arexe napisał(a):ja również polecam SE K750 bo sam go uzywam :razz: jak dla mnie jest bardzo dobry ale jak potrzebujesz symbiana to nokia E50 :wink:

A powiedz mi jak to jest z dźwiękiem sms^a mogę ustawić jaki chcę czy tylko te które dał mi SE ? Bo wiem że w wcześniejszych modelach był z tym problem. I jeszcze jak to jest z tapetą czy trzeba specjalnie docinać żeby nie było tych 2 pasków na dole i górze czy może już to naprawili ?

19 Cze 2007, 17:06

Alvarees napisał(a):a ja nie polecam SE k 750i. juz 3 razy nawalił w nim glosnik. 8)

jeżeli umiesz szanować żeczy to na bank telefon posłuży długo 8)

19 Cze 2007, 17:56

destyny napisał(a):A powiedz mi jak to jest z dźwiękiem sms^a mogę ustawić jaki chcę czy tylko te które dał mi SE ? Bo wiem że w wcześniejszych modelach był z tym problem. I jeszcze jak to jest z tapetą czy trzeba specjalnie docinać żeby nie było tych 2 pasków na dole i górze czy może już to naprawili ?

1. Gdy ustawiasz sygnał wiadomości to na końcu 1 muzyczkę można zastąpić na szczęście inną :wink:
2. Ja nie musiałem docinać żadnych tapet. One się chyba same dopasowują bo ściągałem z neta tapetki na moją rozdzielczość i wszystko jest OK. :)

20 Cze 2007, 08:05

zYGuś napisał(a):
Alvarees napisał(a):a ja nie polecam SE k 750i. juz 3 razy nawalił w nim glosnik. 8)

jeżeli umiesz szanować żeczy to na bank telefon posłuży długo 8)

LOL kolego ja jeszcze mam folie na wyswietlaczu :] a powiedz mi jak sie szanuje glosniki ?

21 Cze 2007, 15:31

Arexe napisał(a):1. Gdy ustawiasz sygnał wiadomości to na końcu 1 muzyczkę można zastąpić na szczęście inną :wink:
2. Ja nie musiałem docinać żadnych tapet. One się chyba same dopasowują bo ściągałem z neta tapetki na moją rozdzielczość i wszystko jest OK. :)

No spoko , bo Ja mam aktualnie "wspaniałe" k300i i nie mogę ustawić dźwięku sms'a innego niż te oferowane przez SE. Tapeta też żeby była na całym wyświetlaczu muszę dociąć w "themes_creator" bo inaczej są takie 2 paski inne niż moja tapeta na górze (tam gdzie masz stan baterii) i na dole (tam gzie są napisy z menu) i nie powiem jest to bardzo irytujące .

Teraz pytanie co radia ma ono RDS i zapamiętywanie stacji ?

21 Cze 2007, 15:36

Z tapetami to jeszcze za chwile sprawdzę

1RDS jest :wink: oraz jest zapamiętywanie 20 stacji

EDIT: Mi ucięło teraz tapetę tylko u dołu

21 Cze 2007, 15:50

Arexe napisał(a):Z tapetami to jeszcze za chwile sprawdzę

1RDS jest :wink: oraz jest zapamiętywanie 20 stacji

EDIT: Mi ucięło teraz tapetę tylko u dołu

Czyli niestety nie zrobili tego jeszcze , troszkę to irytujące że każda tapetę trzeba sobie ładnie docinać :P

Jak by nie mogli zrobić jak w Noki że się sama ładnie rozciąga :( .

23 Cze 2007, 11:18

weź E50 najlepsza z tych wszystkich i ma Simbiana :)

25 Cze 2007, 22:52

konan12 napisał(a):weź E50 najlepsza z tych wszystkich i ma Simbiana :)

E50 ma paskundy wygląd , nic jeszcze troszkę czasu zostało muszę sie dobrze zastanowić bo 2 lata będę musiał się męczyć :) .
Wyślij odpowiedź