Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

SE w200i and gry java

04 Wrz 2007, 13:09

witam ostatnio zassałem dużo gier na mojego fona z torrentow. telefon mam może z coś ponad tydzień i jeszcze nie wiem za bardzo co i jak (zawsze miałem nokie) i mam problem a mianowicie nie wiem jak zainstalować grę na se , w noki było to łatwe przez program pc suite instalowało sie aplikacje , a nie wiem jak to jest w se , szukałem już na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie , jedni mówili przez blutacza inni prze irde inni jeszcze zaś przez jakieś stronki i później przez wap . chcial bym wrzucić gry przez kabel ale nie wiem za bardzo jak . proszę o pomoc .

04 Wrz 2007, 14:33

Czy na pewno ściągasz grę na SE z tego co pamiętam gry na SE mają rozszerzenie .JAD.... o tuż taki plik przesyłasz na telefon za pomocą irdy , bluetooth bądź dołączonym do zestawu kablem USB.

Potem w telefonie odpalasz ten plik , telefon zapyta się Ciebie gdzie chcesz rozpakować/zainstalować daną rzecz do wyboru będziesz miał folder Aplikacje bądź Gry , po instalacji przechodzisz do folderu do którego wypakowałeś/zainstalowałeś grę odpalasz i grasz :).

Jeśli chodzi o kabel USB dołączony do zestawu zacznie on działać dopiero po zainstalowaniu oprogramowania z płyty.

Ja osobiście nie korzystam z tego oprogramowania jednakże do tego żeby komputer wykrył zainstalowaną w telefonie kartę pamięci jest ono potrzebne.

Pewnie troszkę namieszałem , ale myślę że sobie poradzisz :) .

Pozdrawiam :) .

04 Wrz 2007, 15:03

gry na SE mają rozszerzenie .JAD

ja już coś to .jar pliki wrzuca się do głównego katalogu telefon wtedy pyta się czy zainstalować i gdzie. Gry muszą być w odpowiedniej rozdzielczości 128 x 160 pikseli

04 Wrz 2007, 18:37

destyny napisał(a):Czy na pewno ściągasz grę na SE z tego co pamiętam gry na SE mają rozszerzenie .JAD.... o tuż taki plik przesyłasz na telefon za pomocą irdy , bluetooth bądź dołączonym do zestawu kablem USB.

Potem w telefonie odpalasz ten plik , telefon zapyta się Ciebie gdzie chcesz rozpakować/zainstalować daną rzecz do wyboru będziesz miał folder Aplikacje bądź Gry , po instalacji przechodzisz do folderu do którego wypakowałeś/zainstalowałeś grę odpalasz i grasz :).

Jeśli chodzi o kabel USB dołączony do zestawu zacznie on działać dopiero po zainstalowaniu oprogramowania z płyty.

Ja osobiście nie korzystam z tego oprogramowania jednakże do tego żeby komputer wykrył zainstalowaną w telefonie kartę pamięci jest ono potrzebne.

Pewnie troszkę namieszałem , ale myślę że sobie poradzisz :) .

Pozdrawiam :) .

to ja wiem zeby usb chodzilo trzeba zainstalowac oprogramowanie :) az taki ciemny to nie jestem .
dzieks za pomoc . gierki chodza elegancko :)

04 Wrz 2007, 19:07

JEDREK napisał(a):
gry na SE mają rozszerzenie .JAD

ja już coś to .jar

Dziękuje bardzo za sprostowanie :) .

ethos Cieszę się bardzo że wszystko działa :) .

04 Wrz 2007, 19:39

dokładnie trzeba było najpierw zsynchronizować tela z kompem , później otworzyć Sony Ericsson File Manager wybrać pamięć telefonu , i wrzucać do folderu inny , a później tak jak było powiedziane ze trzeba było wybrać na telefonie ten folder otwrzyć i instalować gierki :)
mam nawet sismy 2 na tela boże święty hehe
Wyślij odpowiedź