Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
26 Sty 2013, 22:52
jak usuwam to wszędzie wyskakuje mi komunikat o treści:
"Określona w polu Obiekt docelowy nazwa " " jest nieprawidłowa. Upewnij się czy ścieżka i nazwa pliku są poprawne"
wnioskuję że tam chyba trzeba coś wpisać...
26 Sty 2013, 23:30
A usuwasz całość, czyli np.: "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"
http://search.certified-toolbar.com?si= ... e&tid=3204 czy tylko:
http://search.certified-toolbar.com?si= ... e&tid=3204 ??
Bo chodzi o to drugie.
26 Sty 2013, 23:42
No już zrobiłam i z przeglądarkami już jest super... jeszcze tylko ten cholerny word tak się źle otwiera. Da się to jakoś usunąć?
//Posty połączonei jeszcze jedno pytanie: co oznacza taki "program" w menu start jak "AC3Filter Configuration" bo wydaje mi się że tego nie miałam przed złapaniem tego cholerstwa alno mi sie tylko wydaje
Ostatnio edytowany przez
mateo8898, 29 Sty 2013, 21:47, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów
26 Sty 2013, 23:50
A wejdź jeszcze raz we właściwości skrótu Worda, zrób screenshota i wrzuć na forum.
i jeszcze jedno pytanie: co oznacza taki "program" w menu start jak "AC3Filter Configuration" bo wydaje mi się że tego nie miałam przed złapaniem tego cholerstwa alno mi sie tylko wydaje
To od kodeków, więc nieszkodliwe.
27 Sty 2013, 00:15
- Bez tytułu.png (121.96 KiB) Obejrzany 423 razy
chyba inaczej nie potrafie
27 Sty 2013, 00:19
Dobra, a wejdź bezpośrednio do folderu z zainstalowanym Office`m i spróbuj stamtąd uruchomić Worda. Domyślnie powinien to być plik: C:\Pliki programów (x86)\Microsoft Office\Office12\WINWORD.exe
Napisz, czy wtedy uruchamia się normalnie, bez tego syfu.
27 Sty 2013, 00:24
no jak z tego co teraz napisałeś wchodze to jest ok. nic sie nie pokazuje
a jak z tego menu start wchodze to takie cos wyskakuje:
Wszystko Grafika Filmy Twitter
Enter your search terms
Submit search form
▼polski
© 2011 Certified-Toolbar Search | Privacy Policy
i co teraz mam z tym zrobić ??
27 Sty 2013, 00:26
Usuń ten skrót z menu start i utwórz nowy.
27 Sty 2013, 00:29
superowsko... działa ok. Już nic się nie pokazuje. ale czy to znaczy że nie mam już tego wirusa?
27 Sty 2013, 00:46
Skończmy jeszcze z logami.
Wklej w OTL:
:OTL
O4 - HKLM..\Run: [ROC_roc_ssl_v12] "C:\Program Files (x86)\AVG Secure Search\ROC_roc_ssl_v12.exe" / /PROMPT /CMPID=roc_ssl_v12 File not found
:Files
C:\Users\Ania\AppData\Local\Temp*.html
Klikasz
Wykonaj skrypt, następnie
SprzątaniePrzeczyść dysk oraz rejestr
CCleanerWykonaj
pełne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware - jeśli coś znajdzie usuń i daj raport (po uruchomieniu odrzuć okres testowy)
Odinstaluj starą wersję Javy:
Java(TM) 6 Update 37
i zainstaluj najnowszą
http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/biblioteki/Java.htmlOdinstaluj starą wersję czytnika .PDF:
Adobe Reader 9.1 - Polish
i zainstaluj najnowszą
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... eader.htmlZaktualizuj Firefoksa do najnowszej wersji (Firefox
Pomoc
O programie Firefox...)
27 Sty 2013, 20:28
Dobrze. chyba wszystko zrobiłam poprawnie. Uzyskałam tylko 2 logi z tego wykonaj skrypt z OLT i z tego malwarebytes. I nie wiem co mam z nimi zrobić? wrzucic na ta stone wklej.eu ??
//Posty połączonea no i po tych instalowaniach jak włączam firefoxa to jako strona startowa wyskakuje mi
- Kod:
http://isearch.avg.com/?cid={25CA50BA-4F72-4327-9BDF-FD0986C3B579}&mid=b515451465da47d0b1a613ec0cc172c4-2e31443a4ffdce7ca715b01aeda3b9863dcca4cc&lang=pl&ds=ik011&pr=&d=2013-01-27%2017:41:30&v=13.2.0.4&sap=hp
to coś złego? trzeba tak zostawić czy moge to zmienić np na google.pl ?
Ostatnio edytowany przez
mateo8898, 29 Sty 2013, 21:48, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów
27 Sty 2013, 21:26
Z OTL nie musisz wrzucać, ale z Malwarebytes by się przydało.
Co do tej strony, pewnie zainstalowałaś to przy instalacji któregoś z programów, trzeba uważnie instalować i odznaczać takie rzeczy, bo teraz to praktycznie każdy instalator lub downloader jest napakowany toolbarami i innym tego typu badziewiem. Odinstaluj AVG Security Toolbar i zmień stronę startową na google.pl