Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
02 Mar 2009, 19:48
witam czy jest możliwość zmiany (prawnego i innego typu typu) zmiany DNS na inny ponieważ ten

mój który blokuje porty gier i grać nie mogę
próbował ktoś list pisać do ISP czy coś ?

dostawcą internetu jest (tfu) multimedia polska (nie polecam i w ogóle)
02 Mar 2009, 22:56
AFAIK DNS nie ma nic do roboty z portami. Natomiast faktem jest, że ten z multimediów podmienia strony "nie można odnaleźć serwera DNS" z własną treścią reklamową i szukajką.
Znajdź sobie jakiś inny IP serwa DNS i podmień w Połączenia sieciowe->Właściwości->Protokół TCP/IP->Właściwości
03 Mar 2009, 08:08
panaut0lordv napisał(a):AFAIK DNS nie ma nic do roboty z portami. Natomiast faktem jest, że ten z multimediów podmienia strony "nie można odnaleźć serwera DNS" z własną treścią reklamową i szukajką.
Znajdź sobie jakiś inny IP serwa DNS i podmień w Połączenia sieciowe->Właściwości->Protokół TCP/IP->Właściwości
byłem u nich rozmawiałem podałem porty i powiedzieli że porty są blokowane do gry (gram w wowa widze jak ty

) i niestety gram z pół godzinki dobrze do godzinki (czasami dłużej) i zaczyna lagowac ;/ porty poblokowali aby "uchronic użytkownika przed wirusami przechodzace przez te porty" czytaj. "blokujemy żebyście sieci nie obciążali" a IP DNS mogę dowolne dać czy tylko alternatywny DNS jaki jest z MM ?:> bo ten tez jest przeciążony albo awarie ma lub porty po blokowali ;/
EDIT: problem rozwiazany ;p