Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

serwer ftp nie da sie wejsc

04 Wrz 2006, 13:45

cze jak mam linka na cos na serwert ftp wklejam go do przegladarki i zawsze pisze ze nie mozna wyswietlic strony ? co to moze byc?

04 Wrz 2006, 16:37

Jakiej przeglądarki używasz? Jeżeli IE to nie ma się co dziwić.

04 Wrz 2006, 19:56

Do ftp używa się klientów ftp a nie przeglądarek bo czasami może nie działać.

04 Wrz 2006, 20:03

Przez Firefox działa bez problemu.

04 Wrz 2006, 20:17

A wgraj coś na ftp przez firefoxa. Mi to nie wyszło.

04 Wrz 2006, 23:25

rumun napisał(a):Przez Firefox działa bez problemu.

zalezy jaki serwer!! :grin:

skorzystaj z jakiegos klienta do laczenia sie z ftp tak bedzie najlepiej.

Pozdrawiam

05 Wrz 2006, 10:26

Mac napisał(a):A wgraj coś na ftp przez firefoxa. Mi to nie wyszło.

Tutaj chodzilo o download ;)

13 Mar 2007, 11:41

Odkurzę temat, aczkolwiek nie całkiem związany z nim.
Otóż, od jakiegoś czasu próbuję połączyć się z serwerem FTP (Vectra Net - mam tam konto) za pomocą programu Total Commander. Jednak po wpisaniu danych - host, login i hasło - i nawiązaniu próby połączenia, wyskakuje informacja, że jest błędny login (co jest niemożliwe :evil: ) i oczywiście nici z połączenia.
Wysyłałem już pinga, hm... podobno nic nie wróciło do mnie. :evil: Mam systemowego firewall'a, czy to może być przeszkodą w połączeniu? Czy o czymś jeszcze nie wiem; jak "dostać się" na FTP Vectra? :?

13 Mar 2007, 14:36

Zaznaczyles: "Uzyj trybu pasywnego do transferu (jak w przegladarce WWW)"?

13 Mar 2007, 16:17

sprobuj moze wylaczyc firewalla ja mialem kerio i przy wlazonym nie chcialo wejsc na serwer

Mysle jednak ze musiales cos pomoieszac z haslami i loginami upewnij sie ze sa dobre

15 Mar 2007, 11:43

Wreszcie udało mi się połączyć z serwerem; właściwie nie wiem jaka była przyczyna nieudanych prób połączeń, bo dziś zrobiłem to samo i jest!
Ale mam pytanie. Czy przy publikacji czegoś swojego, po stronie serwera zawsze muszą być katalogi {mail} i {public_html}? Bo ja mam tylko ten drugi... :?

16 Mar 2007, 00:24

Tu bywa różnie zależy jaki serwer. Zamiast public_html może być też www albo może wogóle nic nie być i pliki będziesz wrzucał bezpośrednio na konto. Rzadko się zdarza, że jest i mail ale są takie serwery.
Wyślij odpowiedź