Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Skąd internet do laptopa?

08 Lis 2009, 18:26

Od lat mam komputer stacjonarny, a mój dostawca internetu to tv kablowa (modem kablowy). Ostatnio otrzymałem służbowego laptopa i gdybym chciał "w terenie" (np. na urlopie) korzystać z sieci to co polecacie? Mam komórkę "na kartę" i zakładam, że nie będę miał dostępu do hotspot-ów. No i najlepiej jakby to było coś taniego... :D

Re: Skąd internet do laptopa?

19 Lis 2009, 17:42

Teraz najlepszą ofertę ma Play masz 5GB limit internet Satelitarny za 45zł/miesięcznie by wyeliminować czy np: ci nie będzie to odpowiadać to za 9zł możesz przetestować tą usługę - 7dni.

30 Lis 2009, 20:56

Ostatnio orange powiększył swoje limity, podobno całkiem sensowną ofertę na internet mają, więc mogę z czystym sumieniem polecić. Do laptopa jak znalazł.

30 Lis 2009, 22:14

Ten Orange to lipa 2.5GB masz limit za 40zł te 35GB to podpucha ;]

21 Sty 2011, 00:22

Radiowy dostep airmax.pl w poludniowo-zachodnich wojewodztwach Polski pozwala cieszyc sie z szybkiego dostepu i duzej przepustowosci lacz;)
Wyślij odpowiedź