Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
27 Lip 2008, 12:58
Chciałbym zasięgnąć waszych opini nt sklepu internetowego apollo.pl. Brat kolegi ma zamiar złożyć kompa i chce części kupić właśnie z tego sklepu, tylko nie jest do końca przekonany. Jak to jest ze złożeniem? Ile ono kosztuje? W jaki sposób wysyłają towar? Czy za wysyłkę płaci się od każdej rzeczy osobno czy jest to poprostu jedna określona kwota dla x rzeczy
27 Lip 2008, 13:18
Ja w apollo.pl kupowałem tylko ramy

płaciłem przy odbiorze wszystko doskonale przesyłka i towar
Paczka doszła w 3 dni
Tyle Ci mogę powiedzieć na temat sklepu.
27 Lip 2008, 14:25
imo sklep pewny i dobry. mozna kupowac bez obaw
27 Lip 2008, 14:55
Dobrze, więc mówicie że towar doszedł w dobrym stanie. A co z wysyłką i ewentualnym złożeniem
27 Lip 2008, 16:22
Złożonego kompa lepiej odebrać w oddziale apollo. Bo z paczkami nawet odpowiednio oznakowanymi nie zawsze obchodza się jak powinni, i nie mówię tu tylko o poczcie polskiej.
27 Lip 2008, 17:52
o to mi właśnie chodziło, bo jeśli sprzęt by został uszkodzony to kicha; kolejny raz pytam czy ktoś wie ile kosztuje wysyłka i czy płaci się oddzielnie za każdą rzecz czy za wszystko razem
27 Lip 2008, 18:37
http://www.apollo.pl/store/faq
Aby zobaczyć ile kosztuje towar wraz z kosztem wysyłki wystarczy doddać go koszyka.
A co do placenia - jak sobie wyobrażasz gdyby ktoś zamawiał 20 przedmiotów i za każdy by musiał osobno płacić?
Myslenie nie boli.
27 Lip 2008, 22:03
Ja jakieś ok 3 lat temu kupowałem przez neta w tym sklepie monitor. Wszystko doszło super zapakowane, solidnie, żadnych uszkodzeń. Do tego była też klawiatura i dla kolegi płyta główna z zasilaczem. Wszystko zapakowane osobno ale w 1 pudle. Za przesyłke zapłaciłem o ile dobrze pamiętam 22 zł firmą kurierską. Więc nic mi nie pozostaje jak tylko polecić sklep.
28 Lip 2008, 10:12
LucaS chciałem zapytać, bo nie byłem pewny. Już raz kupowałem części do roweru i musiałem zapłacić osobno za wysyłkę każdej rzeczy, bo tak przewidywał regulamin tego sklepu, czyli jednym słowem dałem zrobić się w bambuko.
12 Sie 2008, 17:34
Więc co radzicie

Czy kupować wszystko złożone razem i już zamontowane, czy wszystko popakowane oddzielnie w jakieś pudła i męczyć się w domu jak przyślą (oczywiście uprzednio dokunując fachowego oglądu

)
12 Sie 2008, 22:57
To zależy. Jeśli złożenie kosztuje to lepiej "w kawałkach". Ale chyba jest bezpłatne. Podam jeden przykład. Moja siostra cioteczna kupiła kompa w komputroniku. Na procku zamiast boxa jakieś badziewne chłodzenie z bazaru w obudowie wiatrak robi hałas jak suszarka a komp zaplombowany i nie ma jak się do niego dobrać. Jeśli znasz się na kompach (a jestem przekonany że tak) to bierz wszystko osobno i sam składaj. Będziesz miał wgląd we wszystkie detale. Podzespoły będą lepiej zabezpieczone podczas transportu
13 Sie 2008, 15:38
Rzeczywiście masz rację - nie znam się na częściach komputerowych, dlatego wolę zasięgnąc informacji od innych. Dziękuję za radę, na pewno nie skorzystam
13 Sie 2008, 16:27
hmm... lepiej dać jakiemuś znajomemu żeby złożył części 'do kupy', a nie kupować gotowego. chcesz żebym ci doradził co kupić to wal na pw.