Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
25 Kwi 2008, 22:18
Witam
Mam problem, mój LAPTOP to:
Core 2 Duo T7500 2.2 GHz
3GB RAM DDR2
GeForce 8600M GT 512 MB
Mimo tego, że sprzęt spełnia zalecane wymagania w takich grach jak Wiedźmin albo Assassin's Creed, przy bardziej wymagających lokacjach gra mi się przycina, a nawet czasem spada do około 3 fps. Dysk i rejestr czyszczę i defragmentuję na bieżąco, wirusów też nie mam. Jest na to jakaś rada?
Edit: Dodam jeszcze, że w 3DMark03 v3.60 miałem 10672 punkty.
25 Kwi 2008, 22:27
Komputer nigdy nie będzie idealną maszyną do gier,rozwiązanie jest proste jeśli chcesz aby gry chodziły ci idealnie to musisz zakupić konsole PS3 czy Xboxa
25 Kwi 2008, 22:39
Zauważ, że te gry są robione na komputery... N/C
Zawsze tak było czy tylko ostatnio?
Zastosuj się do tych wskazówek:
http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=10892
25 Kwi 2008, 22:45
Bozz nie przesadzaj.. on ma przecież 3GB RAM
i jeżeli powyłącza kilka programów podczas startu to i tak wielu mu to nie da,a gra nigdy idealnie chodzić nie będzie chyba że miałbyś naprawdę wypasionego kompa,ale w to wątpię aby to dało coś,co z tego że gry są robione pod komputer,ale jeżeli np w danym momencie gry coś dysk zacznie wczytywać,to komputer już podczas gry może się zawiesić minimalnie

więc konsola jest chyba jednym z najlepszych rzeczy do gier bo u niej gry chodzą dobrze i stabilnie,ale minus konsoli to,to że ona nie zastąpi nam komputera.
25 Kwi 2008, 22:50
Gdzieś musi być przyczyna, że na komputerze spełniającym wymagania gry tną... I coś musi tą pamięć zżerać. Nie uważasz? A z grami nie przesadzaj, są robione na komputer i pod jego wymagania, czyli najpierw musi być stworzony sprzęt któy pociągnie dane rozwiązania
Możesz zainstalować nowe sterowniki do grafiki, napisz czy tak od początku
Ostatnio edytowany przez
Bozz, 25 Kwi 2008, 22:52, edytowano w sumie 1 raz
25 Kwi 2008, 22:52
Dawid255151 napisał(a):Bozz nie przesadzaj.. on ma przecież 3GB RAM
i jeżeli powyłącza kilka programów podczas startu to i tak wielu mu to nie da,a gra nigdy idealnie chodzić nie będzie chyba że miałbyś naprawdę wypasionego kompa,ale w to wątpię aby to dało coś,co z tego że gry są robione pod komputer,ale jeżeli np w danym momencie gry coś dysk zacznie wczytywać,to komputer już podczas gry może się zawiesić minimalnie

więc konsola jest chyba jednym z najlepszych rzeczy do gier bo u niej gry chodzą dobrze i stabilnie,ale minus konsoli to,to że ona nie zastąpi nam komputera.
A zauważyłeś że gry na komputer mają lepszą grafikę i np. w głupim NFS na kompie ścigasz się z 8 przeciwnikami a na konsoli tylko z 4 ? Komputer ma większą moc od konsoli. Prawda tak że na laptop nie jest tez stworzony do gier może być nie wiadomo jakiej mocy ale to i tak nie to samo jak stacjonarny komputer.
25 Kwi 2008, 22:55
Bozz ale zauważ że przecież on nie ma najlepszej karty graficznej,więc czemu winisz system
P.S GF 8600GT to karta graficzna przeciętna więc też nie ma się co dziwić co innego jak gry by się mu cieły na GF 8800GT przy tym sprzęcie co ma.
26 Kwi 2008, 10:08
Below napisał(a):(...)sprzęt spełnia zalecane wymagania...
"Dlatemu". Koniec offtopu, bo problem się przez to nie rozwiązuje.
Below tak jak pisałem, wypróbuj najnowsze sterowniki do grafiki.
Sprawdź na tej stronie czy komputer spełnia wymagania:
http://www.srtest.com/
07 Maj 2008, 16:28
A zainstalowany masz kontloler szybkości ? Ja miałem nie zainsa\talowany k(kiedyś coś się wysypało) , i wszystko się zacinało ,żainstalowałem kontroler Jmicron i odrazy wszystko działa szybko
28 Maj 2008, 15:58
Przychylam się do postu "destyny"
Laptop nie jest do gier tylko dla "bisnesmenów",i w tym nie zastąpi kompa stacjonarnego.
Pozdro!
28 Maj 2008, 21:25
po pierwsze laptop nie jest do gier. co z tego że ma te tam DźiFors 8x owszem pograsz sobie w stare gierki jak Soldiers Of Fortune czy Quake 3, ale laptop to jednak rzecz do pracy z dokumentami itp. Co do komputera, oczywiście że jest stacjonarny pecet jest i będzie lepszy.