Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Sposób na spamera...

26 Mar 2007, 22:34

Ostatno często dostaje takie maile: "Czesc tu Asia - pamietasz mnie? Mam cos dla Ciebie." i w treści listu jest link do strony na której mam niby coś wygrać itp. Czy jest jakiś sposób aby takim spamerom "uprzykszyć" życie ??
Najgorze jest to że na pierwszy rzut oka nie mogę rozpoznać czy to reklama czy rzeczywiście ktoś do mnie coś pisał. Mam pocztę w onecie. Może znacie jakieś programiki albo boty do masowego wysyłanie maili??

mam nadzieje że mój post nie narusza regulaminu 8)

27 Mar 2007, 23:03

Jesli to ktos kto zajmuje sie tym profesjonalnie, to mozesz zapomniec o wysylaniu masowki, bo raczej nie przyniesie to efektu, a tylko stracisz czas.
Mozliwe, ze to e-maile reklamowe, wysylane uzytkownikom darmowych kont pocztowych. Adres nadawcy powinien wszystko wyjasnic.

28 Mar 2007, 08:53

[email protected] ten e mail jest całkiem "realistyczny"

28 Mar 2007, 13:58

Czyżby ktoś z radia :P (może rzeczywiście cos wygrałeś xD świruje)

28 Mar 2007, 22:17

Na reklame wyslana przez onet, to nie wyglada. Mozesz zglosic to odpowiedniej osobie jako naruszenie regulaminu itp. (prawdopodobnie jest tam taki kontakt).
Wysylanie na dane konto masowych wiadomosci nic nie da, dlatego, ze takie konta sa przejsciowe.

28 Mar 2007, 22:37

Używasz może Outlook Express? (nie napisałeś to nie wiem napisałeś ze masz konto w onecie, to tak jak ja ale korzystam z Outlook'a Express'a)
Jeśli tak to zajrzyj TU.
Wyślij odpowiedź