Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
06 Wrz 2011, 16:04
Ok udało się usunąc konsolę. Co do tych plików (Boot.bak, Botfont, MSDOS) czy mogę je jakoś ukryć, tak jak kiedyś miałem?
Dodatkowo pojawił mi się nowy proces, "mscorsvw.exe". Co to za proces? Czy mogę go wyłączyć? Jak to zrobić?
06 Wrz 2011, 20:49
Sory konsoli już chyba nie ma, ale dalej przed włączeniem komputera pokazuje mi się te czarne tło, tyle że nie widać w nim konsoli. Da się to tło jakoś wyłączyć?
06 Wrz 2011, 21:02
A edytowałeś plik boot.ini???
06 Wrz 2011, 21:17
mati8898 napisał(a):A edytowałeś plik boot.ini???
Edytowałem... dokładnie tak samo jak w instrukcji wyżej.
To było tak. Usuwam konsole, włączam ponownie kompa, komp włącza się bez czarnego tła (normalnie). Po włączeniu kompa usuwam unlockera i ponownie włączam komputer, tym razem z tym samym czarnym tłem, ale nie było już tam tego napisu z konsolą.
Razem z instalacją unlockera prawdopodobnie zainstalował mi się program "Microsoft .NET Framework 2.0". Podejżewam iż stąd ten nowy proces "mscorsvw". Czy mogę ten program usunąc?
Chyba znam przyczyne czarnego tła. W [panel sterowania > System > zakładka zaawansowane > Ustawienia (uruchamianie i odzyskiwanie)]. Tam jest "Czas wyświetlenia listy systemów operacyjnych" - może to trzeba odznaczyć...
06 Wrz 2011, 21:46
Ok wygląda na to że problem z konsolą i z czarnym tłem rozwiązany. Został jeszcze ten program -"Microsoft .NET Framework 2.0", i ten proces. Czy mogę to usunąc? Jak to zrobić?
07 Wrz 2011, 18:47
Microsoft .NET Framework jest potrzebny. Jednak istnieje już wersja 4.0. Możesz odinstalować obecną wersję i zainstalować wersję najnowszą. A najlepiej wersję 3.5 i 4.0 .
.NET Framework 3.5
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ework.html.
.NET Framework 4.0
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ork_4.html.
08 Wrz 2011, 14:36
Do czego jest potrzebny? I co z tym procesem -mscorsvw? Pojawił mi się on po zainstalowaniu unlockera.
08 Wrz 2011, 16:22
On odpowiada za optymalizację platformy .NET. Jest bezpieczny. .NET Framework jest środowiskiem uruchomieniowym wymaganym do uruchamiania programów stworzonych za pomocą .NET .
08 Wrz 2011, 17:58
No a dlaczego teraz dopiero pojawił mi się ten proces? Wcześniej go nie mniałem. Czy mogę go wyłączyć?
Jeżeli usunę ten program NET "Framework" to co się stanie?
Wyżej program również wydaje mi się że wcześniej nie miałem...
08 Wrz 2011, 18:04
Start

Uruchom

services.msc

zatrzymaj usługę .NET Runtime Optimization Service i przestaw jej tryb uruchamiania na wyłączony .
Jeśli to zrobisz nie będziesz mógł uruchamiać nic z platformy .NET.
09 Wrz 2011, 18:36
Jeszcze takie małe pytanko, Jak spowrotem ukryć te pliki "Boot.bak, Botfont, MSDOS", oraz ten folder "Autorun.inf", tak jak wcześniej miałem?
09 Wrz 2011, 20:02
Nie chodzi mi o to. Te pliki nie są takie przezroczyste że jak się nacisnie w opcjach lolderu >nie pokazuj ukrytych plików i folderów, to znikają. Są one widoczne, normalne jak każdy inny plik.
09 Wrz 2011, 20:09
To zmień ich właściwości na ukryte. następnie jak powyżej.
10 Wrz 2011, 13:02
Sory że tak truję... Chciałbym abyście ku podsumie sprawdzili nowe logi:
............ -otl
............ -extras
............ -gmer
............ -rsit
___________________________________________________________________________-
Pod koniec instalacji Unlockera, były możliwości do zaptaszkowania -instalacji Quick search box(czy jakoś tak), i jeszcze czegoś... To nie był czasem ten Framework? A jak nie to, to co?
W panel sterowania > Dodaj lub usuń programy, mam taki program "Click to cal with skype". Wiecie co to jest? Mogę to usunąć? Jeśli usunę to będę dalej mógł korzystać ze skype?
Ostatnio edytowany przez
LeeO, 29 Wrz 2011, 15:04, edytowano w sumie 1 raz