Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Stara myszka?

20 Paź 2007, 21:54

Niespełna 2 lata temu kupiłem myszkę optyczną i działała bez zarzutu,ale ostatnio po przesunięciu nią kursor przez około 2 sek. nie zmienia położenia.
Zrobiłem formata i sprawdziłem wszystkie porty - bezskutecznie.
Jaka może być przyczyna takiego stanu myszki?
Dodam ,że touchpad działa prawidłowo.

21 Paź 2007, 15:52

Myszka ze starości... Kup jakiegoś Logitecha optycznego za 40-50zł powinien ci dłużej wytrzymać.

05 Lis 2007, 13:59

Problem się nasilił,ponieważ po zalogowaniu systemu myszka działa normalnie a przy uruchamianiu jakiejkolwiek aplikacji lub strony www... kursor zamiera w bezruchu i przez kilka - kilkanaście sekund.
To zaczyna być uciążliwe :sad:

ODPOWIEDZ

05 Lis 2007, 14:34

Moim zdaniem powinieneś sprubować zmienić myszke na inna,albo iść z tą twoją myszką do jakiegoś znajomego i niech on ją podłączy i zobacz czy to samo się dzieje utwojego znajomego.
A jeśli to nie myszka to może to być wina portu myszy z tyłu komputera lub jak masz myszke na usb to może być to wina usb.
A jeśli chcesz kupić jakąś mysz to proponuje z E5 są to dobre myszki i tanie.

05 Lis 2007, 16:36

no to radze kupić nową myszke....ta widocznie już umiera ze starości....ja osobiście używam myszki A4 Tech już chyba 3 rok i śmiga jak marzenie....

pzdr

05 Lis 2007, 18:25

A jeśli chcesz kupić jakąś mysz to proponuje z E5 są to dobre myszki i tanie.

Taa pewnie jakiś chłam za 2.50 z biedronki na promocji... Nie kupuj czegoś takiego tylko A4Tech albo Logitech.

05 Lis 2007, 20:01

Ja polecam A4tech ale nie myszkę tylko tylko tablice to działa bez baterii, myszą jeździ się po takiej podkładce i tylko po niej inaczej nie działa
Zalety to niesamowita czułość w grach istna rewelacja

05 Lis 2007, 20:30

Tutaj pisze Autor DARKMAN że myszki z E5 to Cytat:Taa pewnie jakiś chłam za 2.50 z biedronki na promocji. A więc mój kolego jesteś w błędzie popatrz po aukcjach internetowych w jakich cenach są takie myszki i sam takie myszki używałem bardzo długi czas.

05 Lis 2007, 21:30

Dawid255151 napisał(a):Tutaj pisze Autor DARKMAN że myszki z E5 to Cytat:Taa pewnie jakiś chłam za 2.50 z biedronki na promocji. A więc mój kolego jesteś w błędzie popatrz po aukcjach internetowych w jakich cenach są takie myszki i sam takie myszki używałem bardzo długi czas.

Chciałem Cię oświecić, że cena to nie wszystko. Jakość bardziej się liczy. Spytałbyś się kogoś z PurePc to napewno by wybrał myszkę "E5"... Zelada.

05 Lis 2007, 23:06

ja mam zwykła myszke firmy E5... działa ok już 2 lata co prawda wszystkie srebrne elementy sie juz starły. Kosztowała 15zł w biedronexie ;d

polecam ;d ale przy grze w cs wariuje ;d

06 Lis 2007, 00:12

Ta kapryśna ponad 2 letnia myszka która zaczęła od 3 tygodni sprawiać problemy jest z firmy E5
Image
Podłączona do laptopa z trzema USB i na każdym porcie jest ten sam problem.
Image
Kolega też podobne miał problemy i po zmianie na nową myszkę wszystko było w porządku.
Zauważyłem również,że w momencie blokady myszki czerwone swiatło wewnątrz bardzo nieregularnie miga i czasem gaśnie ,więc całe zamieszanie może być spowodowane już wyeksplatowaną myszą ?

06 Lis 2007, 14:26

te posty Gabera popierają wszystko co napisałem wyżej... Lepiej wydać więcej na coś lepszego. ;)

06 Lis 2007, 14:57

Panie DARKMAN powiem krótko piszesz że myszki z A4 tech są dobre i je polecasz.Ja nieprzecze ale raz też ktoś kupi taką myszke i pochodzi taka mysz z tydzień czasu i w śmietnik i co potem bendzie mówił że te myszki są złe.Najwidoczniej też są przypatki że mysze z E5 się psują.
Raz jednemu taka mysz pochodzi 5lat a drugiemy 5dni.

06 Lis 2007, 21:40

kup sobie nową i nie przezywaj tych 15zł które wydałeś na myszke przed dwoma laty!

Zainwestuj 40 w dobrą i starczy ci na pare lat!

06 Lis 2007, 21:55

g3 & g5 logitecha lub coś z razera ;)
Wyślij odpowiedź