Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
06 Lut 2013, 19:41
Mam pytanie, dzisiaj (wczoraj było wszystko w porządku) steam mi najpierw zaczął nie odpowiadać, a po resecie kompa w ogóle się nie odpalał. O co chodzi? Jeśli wymagany jest reinstall to czy wtedy straci się wszystkie gry na nim zainstalowane? Jeśli nie to mógłbym prosić o przedstawienie jak zrobić taki reinstall?
06 Lut 2013, 20:08
Wejdz do katalogu Steam.. I tam masz zainstalowane gry. c:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\ - zgraj katalogi tych gier i następnie za pomocą programu REVO UNINSTALLER usuwasz dokładnie cały steam i jego śmieci. Resetujesz komputer i instalujesz od nowa. Po zainstalowaniu kopiujesz spowrotem te pliki. i Powinny być widoczne. Ewentualnie zaznaczysz tytuł gry i dasz instaluj i powinien wykonać bardzo szybką instalkę z plików wykrytych w tym katalogu powyższym.
06 Lut 2013, 20:19
Dzięki wielkie, wszystko działa, problem rozwiązany
06 Lut 2013, 23:11
Azazell napisał(a):kiepska rada
Dla przeciętnego użytkownika Steam z więcej niż jedną grą kopiowanie ponad 15 GB danych jest uciążliwe
![n ;)](https://forum.instalki.pl/images/smilies/004.gif)
Wystarczy zwykły reinstall Steama.
07 Lut 2013, 01:06
No nie do końca "zwykły" reinstall coś da. Miałem to samo kiedyś. Musiałem wszystko wyczyścić aby działało. Więc dobrze mu doradziłem.
07 Lut 2013, 16:13
Co nie znaczy, że zwykłe przeinstalowanie by nie zadziałało, a nie wszyscy mają czas na babranie się z backupem połowy zawartości dysku