Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
28 Lip 2007, 22:43
Mam komp z kartą graficzną GeForce MX 4. Ostatnio bawiłem sie trochę zaawansowanymi ustawieniami (rejestr, wyłączanie zbędnych usług, trochę ustawień zwiększających wydajność). Na koniec odinstalowałem sterownik do grafiki (chciałem zainstalować nowszy) i okazało sie, ze...nie da sie zainstalować nowego. Próbowałem już wielu sposobów, przeszukałem Google, ale sterownika dalej nie mogę wgrać. Może coś poradzicie, bo sytuacja jest krytyczna dla mnie...
29 Lip 2007, 10:07
zobacz na to
[strona nie jest już dostępna]
29 Lip 2007, 12:39
przy instalacji wyskakuje komunikat: "Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem. Program instalacyjny zakończy pracę."
29 Lip 2007, 14:05
wez instalnij te to były z pudełku z grafiką. . . jaki do dokładnie model 420 czy 440 ??
29 Lip 2007, 15:25
to jest GeForce MX 440 64 MB DDR
Mirahz przy instalowaniu tego sterownika ten sam błąd wyskoczył, o którym wpsominałem
hm..nie wiem, może jakoś niezbędna usługę wyłączyłem albo uszkodziłem pliki systemowe, bo nic nie pomaga
obawiam sie ze trzeba będzie formatować ;/
29 Lip 2007, 15:31
Ja mam tą samą kartę graficzną i oryginalą płytkę od niej. Myśle jak Ci te stery przesłać. Chyba zrobie obraz płyty i sobie wypalisz.
EDIT
Nie formatuj, bo szkoda danych reinstalnij system (tylko pliki systemowe)
29 Lip 2007, 15:44
ja myślę że to nic nie pomogą oryginalne sterowniki, ale jak masz chwilę czasu to wrzuć na jakiś serwer
wole sformatować/ewentualnie mam jakąś kopię zapasowa na kompie, ale to zrobioną zaraz po wgraniu systemu (chyba muszę Norton Ghosta skołować, żeby przywrocić, tak?)
szkoda mi, bo miałem tak elegancko "dopieszczony" system i tu zonk