Witam
Straciłem oryginalną płytę ze sterownikami do ASUSa X57Vn pod Win Vista. Szukam obecnie tych sterowników lub sterowników dla systemu Win7. Chcę przeinstalować cały system. Problemem jest dobranie odpowiednich sterowników ze strony ASUSa. Nie wszystko działa tak jak powinno a czasem i wiesza komputer. Najwięcej problemów stwarza sterownik do karty graficznej GeForce 9650m GT (ze strony nVidia). Obecnie mam ją odinstalowaną i "śmiga" mi na VGA
.
Czy ktoś z was się spotkał z podobnym problemem?
Gdzie mogę znaleźć listę sterowników do mojego laptopa? Jest do ściągnięcia cała płyta ze sterownikami?
Czy sterowniki z tej strony są właściwe? Instalować wszystkie po kolei?
http://www.asus.com/pl/supportonly/X57V ... t_DownloadMam problem bo nie jestem obeznany w tych tematach. Była płytka wrzucałem i hulało jak trzeba. Przeinstalowywałem po kilku latach na Win7 ale nie udało mi się zainstalować wszystkich funkcji jakie były wcześniej uruchamiane pod Vistą. Nie mam wyjścia na telewizor (nie widzi innego ekranu), nie działa mi wyjście HDMI, karta graficzna GeForce 9650m GT - po instalacji sterownika po włączeniu komputer dział przez parę minut i się w końcu wiesza, nie działa touchpad i sam nie wiem co jeszcze. Po prostu płyta instalowała wszystko a teraz sam nie wiem co i jaki sprzęt mam instalować i które sterowniki wybrać.
Drugim powodem chęci zmiany systemu to jest to, że każdy windows i Vista i Win7 urasta mi na C do 25GB (bo tyle mam miejsca na tym dysku nie wiem czy to za mało czy wystarczająca) i ni w cholerę nie mogę zbić do mniejszej wagi. Używam ccleaner ale to chyba nie wystarcza. Jak mogę panować nad zapełnianiem przestrzeni na dysku z Windowsem? Ale to pytanie może dopiero po przeinstalowaniu systemu. Chyba że da się opróżnić dysk bez potrzeby przeinstalowywania?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam