Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).
2.
Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
22 Lip 2020, 11:56
Witam, tak jak w temacie, poszukuje sterowników do kierownicy Canyon CNG-GW3... powiecie pewnie że są w internecie sterowniki więc poszukaj sobie ale problem w tym że nie działają i wszystkie są pod Win7 a ja mam Win10... przeszukałem chyba z 30 albo i więcej stron ze sterownikami i żaden nie działa
jakieś pomysły?
23 Lip 2020, 03:36
Może być tak, że sprzęt nie ma sterowników pod Windows 10. Dobrze by było sprawdzić na stronie producenta czy cos jest pod Windows 10. Zobacz tą stronę i ten program do automatycznej aktualizacji sterowników.
- Kod:
http://semantic.gs/canyon_cng_gw3_driver_download_2016 <- strona nie jest już dostępna
https://sites.google.com/site/twierdzaciemnosci/windows/aktualizacja-sterownikow-za-pomoca-aplikacji-snaildriverSpróbuj też zainstalować dostępny sterownik pod Windows 7, może się da i zadziała w Windows 10.
23 Lip 2020, 10:12
Z pierwszego linku próbowałem i nie mogę pobrać tego programu to masz na zdjęciu które załączyłem. Programy do aktualizacji sterowników nawet nie wykrywają tej kierownicy w kwestii sterowników do niej i już po prostu nie wiem co zrobić
- Załączniki
-
- afdawfaw.png (21.33 KiB) Obejrzany 2780 razy
23 Lip 2020, 12:29
Sprawdza)do wczoraj i pobrałem sterownik z tej strony, udostępnię Ci go potem. Fakt, zanim sk=ę pobierze sterownik to wyświetla się tam jeszcze masa grafiki, ale się da. Tak jak pisałem, nie ma wsparcia pod Windows 10 raczej. Ten co pewien to może być jakiś niezależny, albo ściema. Młodzież to sam sprawdzić.
Próbowałeś instalować sterownik pod Windows 7?
24 Lip 2020, 11:06
Próbowałem razem ze zgodnością z Windows 7 i też nic, kierownicy dalej nie wykrywa. Sterownik owszem da się pobrać tylko nie wiem jakim konkretnie programem go zainstalować...
24 Lip 2020, 11:14
Pobierz sterownik, wypakuj go. Potem wejdź w Menedżer urządzeń. Znajdź swoją kierownicę i wybierz Aktualizuj sterownik. Wybierz opcję aktualizacji dalej ze wskazaniem folderu wypakowanego sterownika.
25 Lip 2020, 21:25
To i tak nic nie daje bo nawet nie mogę tego sterownika odinstalować a tym bardziej zainstalować
26 Lip 2020, 00:38
Robisz, jak pisałem, i co się dzieje? Jaki masz komunikat z Windows? Że masz już zainstalowany najlepszy sterownik i dlatego się nie instaluje?
27 Lip 2020, 15:11
Tak, dokladnie taki mam komunikat.
27 Lip 2020, 18:43
W takim razie nic nie poradzisz, bo po prostu dla tego sprzętu nie ma sterowników pod Windows 10.w takiej sytuacji masz dwa wyjścia. Jedno to kupno nowego kompatybilnego sprzętu, drugie to instalacja Windows 7. Możesz ten system zainstalować obok 10,np. na drugiej partycji.