Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Sterowniki do kontroler via bus master ide usb, Shuttle AK32

09 Lis 2011, 00:01

Witam Potrzebne mi sterowniki do kontroler via bus master ide usb.
Moja płyta główna Shuttle AK32A

Usb nie czyta myszki wogóle :/

Re: Sterowniki do kontroler via bus master ide usb, Shuttle

09 Lis 2011, 10:46

banas092 napisał(a):Usb nie czyta myszki wogóle :/

Masz problemy z wysławianiem się :?: Ciężko napisać więcej szczegółów :?: Czy wyskakuje jakiś komunikat czy po prostu nic się nie dzieje :?: Czy masz zainstalowany Service Pack 2 lub 3 :?: Jaka jest nazwa tej myszki :?: Czy w Menadżerze urządzeń występują jakieś znaki zapytania przy sprzęcie :?:

Tych pytań w ogóle nie powinienem zadawać, ponieważ twój post nadaje się do Kosza - jest niechlujny i niekompletny.

09 Lis 2011, 15:54

mam windowsa xp sp3 myszka a4tech x760 podłączam ją i wyskakuje komunikat usb nie rozpoznaje urządzenia a myszka jest dobra bo probowalem na innym kompie ja podłączac i normalnie smiga.

09 Lis 2011, 17:40

Nie odpowiedziałeś na kluczowe pytanie: czy w Menadżerze urządzeń występują jakieś znaki zapytania przy sprzęcie :?:

09 Lis 2011, 18:28

banas092 napisał(a):Usb nie czyta myszki wogóle :/

Żadne port?

09 Lis 2011, 18:36

Tak żaden port nie działa mi usb jak patrzyłem detective driverem to pokazało mi ze nie ma sterowników do kontroler via bus master ide.Palcio co do twojego pytania nie w menadzerze urządzeń nie występują przy sprzęcie żadne znaki zapytania.

09 Lis 2011, 19:02

banas092 napisał(a):Tak żaden port nie działa mi usb jak patrzyłem detective driverem to pokazało mi ze nie ma sterowników do kontroler via bus master ide.

W takim razie brakuje sterownika, który odpowiada za prawidłową pracę tej myszki. Czy sprawdzałeś Menadżer urządzeń w chwili, gdy ta myszka była podłączona do portu USB :?: Zainstaluj ten sterownik, po czym uruchom ponownie komputer.

09 Lis 2011, 20:09

dalej nic a jak klikam na ten dymek to pokazuje sie cos takiego http://speedy.sh/nsJS3/nieznane-urzadzenie.bmp

09 Lis 2011, 22:04

Zajrzyj na stronę. Następnym razem użyj innego hostingu zdjęć.

10 Lis 2011, 12:39

Nic nie pomogło :(

10 Lis 2011, 19:24

banas092 napisał(a):Nic nie pomogło :(

Odpowiedź równie krótka:
Nic ci na to nie poradzę

22 Lis 2011, 01:13

Podpiąłem do tej płyty (AK32A) usb na pci. Kontroler z 4 gniazdami. Mam wykryte to jako urządzenie, ale sterowniki coś nie hulają. W menadżeże mam pytajniki żółte. Windows xp sp2. Nie mam płytki do tego kontrolera usb - może potrzebne jakieś sterowniki dodatkowe. Kontroler ma na sobie oznaczenie jest jako IP-N17-1241-00-00011.

22 Lis 2011, 01:35

Przeinstaluj sterowniki i zainstaluj SP3 -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ack_3.html
Wyślij odpowiedź