Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).
2.
Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
06 Wrz 2012, 17:49
Siema, mam pytanie jakie sterowniki najlepiej odrazu wgrac po foormaciee kompa. Napewno sterownik od plyty glownej i karty graficznej i jakie jeszcze?
06 Wrz 2012, 19:33
Chipset, karta dźwiękowa, karta sieciowa, karta graficzna. To jest podstawa. Jeśli masz jeszcze jakieś dodatkowe urządzenie to oczywiście także instalujesz do niego sterowniki.
07 Wrz 2012, 15:45
a coto jest ten chipset? skad go sciagnac i do czego on jest
07 Wrz 2012, 16:10
Sterowniki do niego znajdziesz na stronie producenta płyty głównej, lub na stronie producenta laptopa.
A jest to w skrócie pomocnik procesora co steruje urządzeniami w komputerze.
08 Wrz 2012, 11:39
ale jak ja mam plyte od plyty glownej to tam chyba tez jest sporo sterownikow?
08 Wrz 2012, 12:14
Tylko że na stronie producenta jest najnowsze oprogramowanie. Zazwyczaj ma mniej błędów.
08 Wrz 2012, 12:20
to po formacie mam zainstalowac grafe i sieciowa, pozniej liveboxa i sciagnac ze strony producenta plyty glownej te stery?
a czy przez moj komputer jak usune jedna partycje dysku to ilosc GB nalozy sie na dysk C ?
08 Wrz 2012, 12:26
Jak masz zintegrowaną kartę sieciową i dźwiękową, to sterowniki do nich znajdziesz na stronie producenta płyty głównej.
a czy przez moj komputer jak usune jedna partycje dysku to ilosc GB nalozy sie na dysk C ?
Przez Mój komputer nie można usunąć partycji.
08 Wrz 2012, 12:28
Ale przez zarzadzanie dyskami --> usun partycje?
08 Wrz 2012, 12:31
Wtedy tak, ale systemowej nie usuniesz. Przy instalacji systemu możesz usunąć np. dwie partycje i zrobić jedną.
08 Wrz 2012, 12:35
Ale mi chodzi o usuniecie dwoch partycji ktore nie są systemowe, jezeli je usune poprzez zarzadzanie do miejsca z tego dysku zsumują się z dyskiem C (systemowym) czy jak to jest?
08 Wrz 2012, 12:54
Nie, powstanie obszar niepodzielony na partycje, z którego możesz utworzyć nową partycję i sformatować.
08 Wrz 2012, 21:07
dziekuje za pomoc, temat wyczerpany do konca.