Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
20 Maj 2016, 18:59
Do oceny strona
- Kod:
http://iktf.pl/
Jest to
książka telefoniczna firm, która prezentuje dane firm, adres i numery telefonów. Firmy są regularnie sprawdzane i mogą edytować swoje dane. Prosta stronka, która dzięki wyszukiwarce umożliwia nam znalezienie danego numeru telefonu. Ma ona zastąpić książki telefoniczne w formie papierowej, które kiedyś były w polsce.
23 Maj 2016, 12:37
Stronę można trochę lepiej zoptymalizować - URL są w mało czytelnej postaci, warto nieco poprawić meta tagi, może warto wprowadzić jakiś obszerniejszy opis? No i trzeba wyczyścić profil linkowy bo jest tragiczny. (drugi w kolejności anchor to chiński znaczek)
24 Maj 2016, 11:26
Strona graficznie wygląda trochę ubogo. Logo po lewej stronie niedopracowane. Dlaczego wokół przycisku "Zaloguj mnie" jest niebieski pasek?
10 Sie 2016, 21:13
To wygląda jak kolejny katalog stron. Książki telefoniczne zastąpiła panorama firm a właściwie to nie zastąpiła tylko przeniosła się do internetu.
No ale wracając do grafiki to tak:
- logo do zmiany
- przycisk zaloguj mnie do poprawki
- formularz do logowanie jest dziwny
- adresy url do poprawy
- warto dodać do każdej z firm jakiś opis. albo przynajmniej tagi czym się zajmują bo po nazwie i kategorii to słabo
to jest to co rzuciło mi się u oczy od razu.
11 Sie 2016, 11:08
Utworzyłeś tą stronę na jakimś gotowym oprogramowaniu czy sam ten kod naskrobałeś?